ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Απάντηση της βουλευτού Λάρισας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άννας Βαγενά προς το paidis.com για το δημοσίευμα της 16ης Μαρτίου με τίτλο “Σοκαριστική επιστολή της Αννας Βαγενά για τους ναρκομανείς”

Τη δική της απάντηση στο προχθεσινό δημοσίευμα του paidis.com για την επιστολή της προς τον πρωθυπουργό με θέμα την αντιμετώπιση των ναρκομανών στο κέντρο της Αθήνας δίνει με σημερινή της απάντηση η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά, στην οποία αναφέρει τα εξής:

“Η ανοιχτή επιστολή μου προς τον Πρωθυπουργό δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Επί είκοσι χρόνια που ζω και εργάζομαι στην περιοχή του Μεταξουργείου έχω ασχοληθεί με το εν λόγω θέμα και έχω στείλει εκκλήσεις και επιστολές προς όλους ανεξαιρέτως τους δημάρχους, πρωθυπουργούς και αρμόδιους υπουργούς και έχω φέρει στη Βουλή για να απαντήσει σε σχετική επίκαιρη ερώτησή μου ακόμα και τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Ν. Τόσκα, όταν δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση και εγώ βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Κανείς δεν θα μου δώσει μαθήματα αριστερής συνείδησης, διότι έχω κατ’ επανάληψη φροντίσει άρρωστους ναρκομανείς στη γειτονιά μου, καλώντας το ΕΚΑΒ και μεταφέροντάς τους σε νοσοκομεία.

Υπερασπιζόμενη τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, υπερασπίζομαι το δικαίωμα όλων των πολιτών σε αυτή, γιατί όλοι έχουμε ίσα δικαιώματα στην προστασία της υγείας και τα δικαιώματα αυτά, στις περιοχές που αναφέρω, καταπατούνται κατάφωρα λόγω του μολυσμένου περιβάλλοντος, στο οποίο είμαστε αναγκασμένοι να ζούμε.

Δυστυχώς, πολλές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, μεταξύ των οποίων και η περιοχή όπου κατοικώ, το Μεταξουργείο, έχουν συνειδητά, κατά τη γνώμη μου, γκετοποιηθεί από την αστυνομία και έχουν οριστεί ως περιοχές διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών. Ίσως το σκεπτικό των «υπευθύνων» είναι ότι σε αυτές τις περιοχές κατοικούν κυρίως μετανάστες, φτωχοί άνθρωποι και ελάχιστοι Έλληνες και άρα το πολιτικό κόστος για αυτούς είναι μικρό.

Εγώ κατοικώ σε μία τέτοια περιοχή γκέτο. Όσο για τα μέτρα που με καλείτε να προτείνω για τη λύση του προβλήματος, δεν είναι δική μου δουλειά να βρω τη λύση, νομίζω ότι είναι δουλειά της Πολιτείας.

Μία πρόταση, όμως, που θα μπορούσα να κάνω είναι να λειτουργήσουν άμεσα χώροι εποπτευόμενης χρήσης, όπως είχε νομοθετήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα μέτρο που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί. Επειδή η παρούσα κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού είναι εξαιρετικά σοβαρή, προτείνω να λειτουργήσουν άμεσα κινητοί χώροι ελεγχόμενης χρήσης, ώστε τουλάχιστον η χρήση να γίνεται με αυστηρές προδιαγραφές υγιεινής

Κλείνοντας, σας στέλνω μερικές από τις φωτογραφίες που τράβηξα η ίδια στον δρόμο, πολλές από τις οποίες έξω από την πόρτα του σπιτιού μου.

ΥΓ. Αν πρέπει να ασχοληθεί με το θέμα κάποιο τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό είναι το τμήμα υγείας”.

Για να δείτε τις φωτογραφίες που έστειλε η κ. Βαγενά πατήστε ΕΔΩ

Σ.Σ.: Το paidis.com δεν αμφισβητεί ότι υπάρχει πρόβλημα ναρκωτικών στο κέντρο της Αθήνας και πιστεύουμε ότι ως τέτοιο θα έπρεπε να το αντιμετωπίσει η κ. Βαγενά και όχι να ζητά μέτρα κατά των άρρωστων ανθρώπων των χρηστών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ