ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΤΑΜΙΑ

Ολική είναι η καταστροφή που προκάλεσε ο παγετός της Τρίτης στην αμυγδαλοκαλλιέργεια στην ευρύτερη περιοχή της Ποταμιάς και ειδικά στο Δομένικο όπου οι αγρότες μέτρησαν θερμοκρασίας ακόμη και -4° C τα ξημερώματα της Τρίτης, αλλά και της Τετάρτης.

Η ζημιά που προκάλεσε ο παγετός έχει προκαλέσει απόγνωση στην πλειοψηφία των καλλιεργητών που πλήττονται για μία ακόμη χρονιά και δικαιολογημένα ζητούν την άμεση επέμβαση του ΕΛΓΑ ώστε να προχωρήσει σε άμεσες και σωστές ακτιμήσεις που θα οδηγήσουν σε δίκαιες αποζημιώσεις.

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Ο Δήμος Ελασσόνας, μετά τον παγετό που σημειώθηκε στις 17/03/2020 σε αρκετές περιοχές του δήμου με το θερμόμετρο να πέφτει στους -6 βαθμούς τις πρώτες πρωινές ώρες, προχώρησε σε τηλεφωνική επικοινωνία με παραγωγούς και με τον ΕΛΓΑ μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Αντιδήμαρχος κ. Ι. Δραγατσίκης είχε προσωπική τηλεφωνική επικοινωνία με παραγωγούς, οι οποίοι επισήμαναν τις μεγάλες ζημιές που υπέστησαν οι δενδρώδεις καλλιέργειες στην περιοχή, όπως αμυγδαλιές, ροδακινιές, νεκταρινιές, βερικοκιές, ενώ ζημία παρατηρείται και στις μηλιές, οι οποίες αυτόν τον καιρό βρίσκονται στην ροζ κορυφή.

Ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Δίνουμε βαρύτητα στον πρωτογενή τομέα και στους αγρότες μας. Είναι πραγματικά λυπηρό να πλήττεται για ακόμη μια φορά η αγροτική παραγωγή της περιοχής με δενδρώδεις καλλιέργειες. Τηλεφώνησα προσωπικά στον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Λάρισας κ. Μιχάλη Λιόντο, από τον οποίο ζήτησα να αποσταλεί κλιμάκιο την περιοχή μας και να προχωρήσει σε εκτίμηση των ζημιών, καθώς και να δοθεί παράταση στην προθεσμία δήλωσης ζημιών, λόγω της αδυναμίας των ανταποκριτών να εξυπηρετήσουν τους παραγωγούς με τα τρέχοντα μέτρα προστασίας από τον ιό. Ο κ. Λιόντος με διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο αίτημα. Η Διεύθυνση αγροτικής ανάπτυξης του δήμου μας θα παρακολουθεί στενά την διαδικασία μέχρι την αποζημίωση των παραγωγών από τον ΕΛΓΑ».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com