ΞΕΧΑΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ

Ανακοίνωση του Στέλιου Τσικριτσή προέδρου του αγροτικού συλλόγου Τυρνάβου και γραμματέα της Ε.Ο.Α.Σ.Ν.Λ για την καθυστέρηση πληρωμών του ΕΛΓΑ

Σαν να μην έφτανε η απουσία οποιουδήποτε μέτρου στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων από τις πρόσφατες εξαγγελίες της κυβέρνησης,λόγω της πανδημίας που πλήττει την χώρα μας άρα και κατ επέκταση τον παραγωγικό τομέα.Οι αγρότες του Τυρνάβου του Αμπελώνα του Δαμασίου αλλά και άλλων περιοχών του Νομού μας αυτές τις δύσκολες ώρες παραμένουν

ακόμη απλήρωτοι  από τον ΕΛΓΑ.

Κλείνει σχεδόν ένας χρόνος από την χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ολοσχερώς τις παραγωγές τους, την άνοιξη του 2019 και άφησε τους ίδιους και τις οικογένειές τους χωρίς εισόδημα.Τα χρήματα που τους οφείλονται είναι χρήματα των αγροτών τα οποία έχουν προπληρώσει στον ΕΛΓΑ.

Εναν ΕΛΓΑ που πληρώνουν αποκλειστικά οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διότι καμία κυβέρνηση δεν έχει δώσει ούτε ένα ευρώ τα τελευταία 9 χρόνια. Υπάρχει κυβερνητική ευθύνη που εδώ και ένα χρόνο,οι συνάδελφοι μας παλεύουν να ζήσουν και να καλλιεργήσουν με μηδενικό εισόδημα,με τα έξοδα διαβίωσης αλλά και τα καλλιεργητικά έξοδα να τρέχουν .Ως μέλος του οργανωμένου αγροτικόυ κίνηματος έτσι όπως αυτό εκφράζεται από τις Ενωτικές Ομοσπονδίες την Πανελλαδική Επιτροπή των μπλόκων και τους αγροτικούς συλλόγους, διεκδικήσαμε και διεκδικούμε να καταβληθούν άμεσα στο 100% οι αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές του 2019 σε όλους τους δικαιούχους.

Πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης των ανθρώπων αυτών και ιδιαίτερα σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην χώρα μας. Επίσης πρέπει να παρθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του οικογενειακού εισοδήματος των αγροτών-κτηνοτρόφων σε περίπτωση που νοσήσουν οι ίδιοι η λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων σταματήσουν την εργασία τους αλλά και αναγκαία μέτρα οικονομικής στήριξης προκειμένου να αντιμετωπιστούν επιπρόσθετα προβλήματα που δημιουργούνται λόγω της κατάστασης. Αμεσα μέτρα στήριξης και αποζημίωσης όμως και για την γυναίκα αγρότισσα η κτηνοτρόφο που αναγκάζεται να μείνει σπίτι για τις ανάγκες των παιδιών η των ηλικιωμένων.

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Σύμβουλιου του Αγροτικού Συλλόγου Τυρνάβου δηλώνουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του δημόσιου συστήματος υγειας που δίνουν καθημερινά την μάχη ενάντια στον κοροναϊό  με κίνδυνο της ζωής τους για να σώσουν ανθρώπινες ζωές.

Οπως και σε όλους τους εργαζόμενους στα καταστήματα που βρίσκονται σε λειτουργία για την εξυπηρέτηση των αναγκών του ελληνικού λαού.Συναδελφοι μενουμε σπίτι προφυλάσσουμε την ζωή μας και την ζωή των αγαπημένων μας προσώπων τηρούμε τις υποδείξεις του Ε.Ο.Δ.Υ.Περιοριζουμε τις εξόδους στο μέτρο του δυνατού για τις απαραίτητες καλλιεργητικές φροντίδες.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com