ΝΑ ΑΝΑΣΤΑΛΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΟΣΟ #MenoumeSpiti

Ερώτηση του Μ. Χαρακόπουλου προς τον υπουργό Περιβάλλοντος

Αν προτίθεται να εξετάσει την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης κατοικιών όσο διάστημα #MenoumeSpiti λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, ρωτά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα, όπως ολόκληρος ο πλανήτης πλέον, βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε, ίσως, να εξεταστεί η δυνατότητα να υπάρξει εκ μέρους της ΔΕΗ η αναστολή της διακοπής του ρεύματος σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές.

Η προτροπή για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή εντός οικίας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός, θα πρέπει να προϋποθέτει και την διασφάλιση της παροχής των βασικών αγαθών σε όλους τους πολίτες. Εύλογα, επομένως, η διακοπή της ρευματοδότησης στα νοικοκυριά σε μια τέτοια δύσκολη για όλους περίοδο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα.

Η αναβολή, ως εκ τούτου, των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδοτήσεων από τη ΔΕΗ, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα #MenoumeSpiti, καθίσταται επιβεβλημένη. Εξυπακούεται ότι το μέτρο αυτό, όπως άλλωστε και άλλα οικονομικού χαρακτήρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση της κοινωνίας, δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στην επαναφορά της κουλτούρας του “δεν πληρώνω”. Η πανδημία, όμως, επιβάλλει νέα δεδομένα, στα οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε για τον κοινό σκοπό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ