ΣΤΟΥΣ 10 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στους δέκα ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας καθώς μια ηλικιωμένη γυναίκα έχασε τη ζωή της λόγω κορωνοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μία γυναίκα 93 ετών που νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου ως επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού.

Η άτυχη γυναίκα είχε καταγωγή από την Ηλεία και είχε έρθει σε επαφή με τους εκδρομείς που είχαν ταξιδέψει στους Αγιούς Τόπους.

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα που χάνει την ζωή της στην χώρα μας.

Την ίδια ώρα, τα κρούσματα έχουν αυξηθεί σε 495, ενώ τα νέα που καταγράφηκαν είναι 31, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Συνολικά, 84 κρούσματα έχουν απροσδιόριστη πηγή μετάδοσης, ενώ 90 ασθενείς νοσηλεύονται, οι 20 διασωληνωμένοι, με μέσο όρο ηλικίας τα 71 έτη.

Την ίδια ώρα, 19 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο ενώ έχουν ελεγχθεί 7.200 δείγματα. Τα περισσότερα κρούσματα παραμένουν στην Αθήνα.

Ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως προς το παρόν είμαστε εντός των εκτιμήσεων για την πορεία της πανδημίας επισημαίνοντας ότι «σε δύο εβδομάδες θα έχουμε καλύτερη εικόνα».

Παράλληλα, απηύθυνε εκ νέου δραματική έκκληση προς τους πολίτες να σταματήσουν τα ταξίδια στην επαρχία. «Δεν μπορεί να έχουμε μία περίπτωση στα Δωδεκάνησα και η μόνη επαφή με τη νόσο να είναι επισκέπτης από την Αθήνα» τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ