ΑΝΑΣΤΑΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Σ/Μ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

«Όχι» στο μέτρο από τον σύλλογο υπαλλήλων-εμποροϋπαλλήλων Λάρισας

Την λειτουργία των σούπερ μάρκετ και τις Κυριακές δρομολογεί όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση, ενώ οι σημερινές τηλεοπτικές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη περί ανοίγματος και λειτουργίας για αύριο Κυριακή (09.00-17.00) προκειμένου να αξιολογηθεί η κίνηση και να παρθούν περαιτέρω αποφάσεις κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του Συλλόγου Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων Λάρισας,

που τάσσεται κατηγορηματικά ενάντια στο μέτρο.

«Με τον χειρότερο τρόπο και εν μέσω πανδημίας επιχειρείται η παγιοποίηση του ανοίγματος τις Κυριακές, την ώρα μάλιστα που σκληρά εργαζόμενοι στα σούπερ μάρκετ συμπολίτες μας βρίσκονται στα πόστα τους με διευρυμένο ωράριο 6 μέρες την εβδομάδα», σημειώνει σε δηλώσεις της στο paidis.com η πρόεδρος του συλλόγου Αγγελική Δασκαλάκη, προσθέτοντας πως παρά τις εξαγγελίες καμία επιχείρηση δεν δείχνει διατεθειμένη για νέες προσλήψεις.

Απευθύνοντας έκκληση σε εμποροϋπαλλήλους αλλά και καταναλωτές να μην προχωρήσουν σε ψώνια την Κυριακή η κ. Δασκαλάκη επανέρχεται ζητώντας αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής για εργαζόμενους και καταναλωτές, υπογραμμίζοντας πως μόνο με την υπεύθυνη στάση όλων «θα ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση».

«Στα σούπερ μάρκετ εργάζονται άνθρωποι με οικογένειες, φίλους και συγγενείς σε ευπαθείς ομάδες. Ας κατανοήσουμε όλοι πως δεν πάμε βόλτα στο σούπερ μάρκετ για να ξεσκάσουμε και ας βάλουμε πλάτη ενάντια σε μέτρα που το μόνο που προωθούν είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου και των μεγαλοεπιχειρήσεων», κατέληξε η κ. Δασκαλάκη.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ