ΑΝΕΠΑΡΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Δήλωση του Γ. Λαμπρούλη βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ

Οι  εξαγγελίες τις κυβέρνησης, και τα  μέτρα που ανακοινώθηκαν μέχρι σήμερα,  όχι μόνο είναι ανεπαρκή, δεδομένων των συνθηκών, αλλά θέτουν, για μία ακόμη φορά, ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη των μεγάλων επιχειρήσεων και όχι των εργαζομένων και του λαού και όλων αυτών που είναι στην πρώτη γραμμή. Έχουν σταθερή γραμμή, υγεία εμπόρευμα και όχι κοινωνικό αγαθό.

Η αναφορά του υπουργού Εργασίας για την απογοητευτική κατάσταση στην αγορά εργασίας τον μήνα Μάρτη, είναι ομολογία ενοχής. Έχει τεράστια ευθύνη η κυβέρνηση για το κύμα απολύσεων  (41.000 χιλιάδες στις πρώτες 15 μέρες του Μάρτη) αλλά και την αρνητική μεταβολή των εργασιακών σχέσεων σε χιλιάδες εργαζόμενους  που έχει ήδη πραγματοποιηθεί σε αρκετούς κλάδους. Πραγματικό μέτρο ανακούφισης για τους εργαζόμενους, που έχασαν τη δουλειά τους τις προηγούμενες μέρες, είναι να θεωρηθούν με σαφήνεια άκυρες όλες οι απολύσεις και οι βλαπτικές μεταβολές που έγιναν το μήνα Μάρτη . Οι επιχειρήσεις αυτές πρέπει να αποκλειστούν από τη χρήση των ευνοϊκών -για τις επιχειρήσεις- κυβερνητικών μέτρων και για όποιους συνεχίζουν να μη συμμορφώνονται να υπάρξουν περαιτέρω  μετρά.

Και ενώ η κυβέρνηση επικαλείται “συνθήκες πολέμου” όχι μόνο δεν διασφαλίζει τη δωρεάν διανομή του αναγκαίου υλικού προστασίας και προφύλαξης στους εργαζόμενους και το λαό, αλλά ούτε καν προχωρά στην πλήρη κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πρώτης ανάγκης και τα φάρμακα, έτσι έχουμε σήμερα κοντά στον ένα μηνά μετά την έξαρση της επιδημίας,  να μην  βρίσκονται  μάσκες, οινόπνευμα,  αντισηπτικά, παρ,όλες τις δηλώσεις των υπουργών ότι  μάσκες και είδη ατομικής υγιεινής υπάρχουν. Όταν βρεθούν διαπιστώνετε   αισχροκέρδεια  που έχει φτάσει στο απόγειο της, ένα  κουτί μάσκες   από 5ευρω σε 50 ευρώ δηλαδή 1000%!!!!!!!!! πάνω. Είναι  ευθύνη της κυβέρνησης στην εμπροσθοφυλακή, να εξασφαλίσει στο ιατρικό, νοσηλευτικό  και λοιπό προσωπικό  των νοσοκομείων όλα τα αναγκαία μέσα για να μπορέσει να αναμετρηθεί με τον εχθρό και να τον νικήσει με όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Πρεπει να σηκώσουμε φωνή διεκδίκησης υγειονομικοί φορείς και συνδικάτα, απαιτώντας άμεσα μαζικές προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων με προτεραιότητα την στελέχωση των τμημάτων πρώτης γραμμής ΤΕΠ, ΜΕΘ, ΕΚΑΒ αλλά και των Κ.Υ για να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.  Να ανοίξουν τώρα  τα 100 κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Ούτε βήμα πίσω από τα δικαιώματα των εργαζομένων. Μένουμε δυνατοί στο πλευρό των γιατρών, των νοσηλευτών, στις προσπάθειές τους να ανταπεξέλθουν, αλλά και στις διεκδικήσεις τους για να έχουν επαρκή και κατάλληλα όπλα για να δώσουν αυτή τη μάχη . Μάχιμοι στην υπεράσπιση των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων. Σήμερα φαίνεται ακόμα πιο καθαρά ότι μονόδρομος για τη σωτηρία του λαού είναι ο αγώνας για ποιοτική, υψηλού επιπέδου αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία, για ριζικές ανατροπές στην οικονομία και την κοινωνία, για το σοσιαλισμό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ