«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΦΙΛΟΖΩΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΩΝ

Ανησυχία επικρατεί στις τάξεις των φιλόζωων, που ως παράπλευρη «απώλεια» των μέτρων εξάπλωσης του κορονοιού και στη Λάρισα επισημαίνουν την έλλειψη φροντίδας αδέσποτων που τάιζαν καταστηματάρχες του κέντρου αλλά και των συνοικιών της πόλης.

Εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί, καφέ και εμπορικά που τάιζαν και πότιζαν αδέσποτα έχουν κατεβάσει ρολά λόγω των μέτρων, με αποτέλεσμα πολλά ζώα να κινούνται πλέον νηστικά στην πόλη, ενώ ευαισθητοποιημένοι πολίτες αλλά και μέλη φιλοζωικών δραστηριοποιήθηκαν ήδη προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Ενδεικτικά ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος» καλεί μέσω της σελίδας του σε επικοινωνία προκειμένου όποιος γνωρίζει σχετική περίπτωση να υποδείξει τα σημεία προκειμένου εθελοντές-μέλη του να φροντίσουν τα ζώα.

Για το όλο ζήτημα καλό θα ήταν να υπάρξει μέριμνα και από τις υπηρεσίες του δήμου, αφού η τοποθέτηση ταΐστρας και νερού μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα, αποτρέποντας τη δημιουργία πεινασμένων αγελών που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην πόλη αλλά και «φρενάροντας» υπανθρώπους που δεν αποκλείεται να επιχειρήσουν «εκκαθαρίσεις» με φόλες.

Εξάλλου όπως επισημαίνεται από φιλόζωους δεν είναι λίγα τα περιστατικά και στη Λάρισα που άνθρωποι λόγω ασθένειας ή και παραπληροφόρησης επιλέγουν να εγκαταλείψουν τα ζωάκια τους διογκώνοντας το υπαρκτό πρόβλημα των αδέσποτων στον νομό, με πρόσφατη περίπτωση αυτή του Αμπελώνα, όπου και εντοπίστηκαν 7 κουταβάκια, τα οποία εγκαταλείφθηκαν από άγνωστους στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία (φωτο).

Καλό θα ήταν όλοι με νηφαλιότητα και ανθρωπιά να φροντίσουμε στηρίζοντας όπως μπορούμε τα αδέσποτα, προκειμένου να μην αυξηθούν οι εγκαταλείψεις ή ακόμη χειρότερα οι θανατώσεις αδέσποτων στο όνομα της «προστασίας» μιας κοινωνίας που η ίδια τα δημιούργησε!

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ