ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ: ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΩΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ

Η χώρα μας και ολόκληρος ο πλανήτης βρίσκονται αντιμέτωποι με την απειλή του  κορονοϊού . Μια πανδημία που συνεχίζει να εξαπλώνεται αφήνοντας πίσω της χιλιάδες νεκρούς . Στην πατρίδα μας έχουμε τις πρώτες απώλειες .Στην πόλη μας έχουμε τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα .

Η Κυβέρνηση έλαβε έγκαιρα  πρωτοφανή μέτρα. Επίσης    όλοι οι Δήμοι της Ελλάδος  έλαβαν μέτρα σύμφωνα με τις οδηγίες των Υπουργείων και των ειδικών .

Τίποτα όμως δεν μπορεί να γίνει χωρίς όλους εμάς , χωρίς τους πολίτες .

Είναι η ώρα της ατομικής ευθύνης , ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής .

Πρώτο μέλημά μας , τις κρίσιμες αυτές στιγμές , είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία.

Κάνουμε  έκκληση σε όλους τους συμπολίτες μας  ,

  • Μένουμε σπίτι . Αποφεύγουμε τις μετακινήσεις και τον συγχρωτισμό σε πάρκα και πλατείες .   Είναι ευκαιρία να ζήσουμε  στιγμές με τους οικείους μας , με τα παιδιά μας , να διαβάσουμε   ,  να πλουτίσουμε τον χρόνο μας  με μεγάλες  στιγμές .
  • Προφυλάσσουμε τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες .Πρέπει να μείνουν σπίτι . Είναι ευθύνη όλων μας .
  • Συμμορφωνόμαστε με τα μέτρα προστασίας για την αποτροπή εξάπλωσης του κορονοϊού .
  • Στηρίζουμε τους συμπολίτες μας που είναι μόνοι και έχουν την ανάγκη μας .

Ενημερώνουμε τις Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας  που ανταποκρίνεται στα

τηλέφωνα   2410 680 243 και 680 220 για βοήθεια στο σπίτι , για ψυχολογική

υποστήριξη 2410 680245 6970236181 (όλο το 24ωρο)

  • Τοποθετούμαι τα απορρίμματα μας μέσα στον κάδο. Και τα γάντια δεν τα πετάμε έξω από τον κάδο . Ναι   τώρα έχουμε τον χρόνο να διαχωρίσουμε και τα απορρίμματα μας , να ανακυκλώσουμε  .

Να προστατέψουμε το περιβάλλον και να βοηθήσουμε έτσι και τους υπαλλήλους στην καθαριότητα  .

Τα  μεγαλύτερο χειροκρότημα σε όλους τους μαχητές των νοσοκομείων , του ΕΚΑΒ , των σωμάτων ασφαλείας αλλά και σε όλους όσους εργάζονται τις κρίσιμες αυτές μέρες ,  είναι να συμπεριφερθούμε ως υπεύθυνοι πολίτες .

Υποχρεούμαστε πια να είμαστε πολίτες .

Για να είμαστε  μαζί  Όλοι την επόμενη ημέρα .

Ενωμένοι και πειθαρχημένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε .

Ξεκινώντας από τα αποκαλούμενα «μικρά», δημιουργούμε τις προϋποθέσεις για  να πραγματοποιήσουμε τις απαραίτητες αλλαγές στα «μεγάλα».  Την αυτονόητη αυτή αλήθεια επεσήμανε και ο Καρλ Μαρξ, υποστηρίζοντας ότι «με την ποσοτική συσσώρευση προκαλούμε ποιοτική μεταβολή».

Άλλωστε, το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο που άνθισε τις προηγούμενες δεκαετίες, και πρώτα στις σκανδιναβικές χώρες, εδραζόταν περισσότερο στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, καλλιεργώντας την ατομική ευθύνη, ως αναπόσπαστο κομμάτι της συλλογικής. Ενεργοποιώντας την κοινωνική συνείδηση εμφύσησε στους πολίτες την ευαισθησία για τα καίρια ζητήματα της καθημερινότητάς τους. Τους κατέστησε συμμέτοχους εμπεδώνοντας την αντίληψη ότι τίποτα δεν γίνεται χωρίς αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ