ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ανακοίνωση της ΕΣΠΕ Λάρισας με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για χορήγηση έξτρα δώρο Πάσχα σε υγειονομικούς και Πολιτική Προστασία

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με εξαγγελίες του Πρωθυπουργού την 19 Μαρτίου 2020, αλλά και σύμφωνα με διευκρινιστικές εξαγγελίες του υπουργού οικονομικών την 20 Μαρ. 2020 έγινε γνωστή η χορήγηση έξτρα δώρου Πάσχα σε ιατρικό, νοσηλευτικό και Πολιτική Προστασία, ως ελάχιστη αναγνώριση για την νυχθημερόν εργασία που παρέχουν, για να κρατήσουν όλους μας υγιείς, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το ερωτήματα που προκύπτουν με βάση τα στοιχεία που διαθέτει η Ένωση μας είναι τα εξής:

α. Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών να χορηγήσει το δηλωθέν δώρο του Πάσχα στα στελέχη των περιπτώσεων της παραγραφου4 (α), (β) και (γ) της παρούσης.

β. Σχεδιάζει η ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών κάποια ειδική μέριμνα για τα ανωτέρω στελέχη σε δεύτερο χρόνο ως ελάχιστη αναγνώριση για τις εξαίρετες υπηρεσίες τους σε αυτό το δύσκολο αγώνα που δίνουν καθημερινά;

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), αρωγός στα νόμιμα συμφέροντα των Στρατιωτικών και των οικογενειών τους παρατηρεί μια σοβαρή παράληψη στις ανωτέρω εξαγγελίες, έναντι μιας μεγάλης ομάδας ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού των στρατιωτικών, που μαζί με το αντίστοιχο προσωπικό του δημοσίου, δίνουν και αυτοί έναν καθημερινό και διαρκή αγώνα ενάντια στη νόσο που μαστίζει την χώρα μας και παράλληλα όλο τον πλανήτη.

Κατόπιν τούτου προτείνουμε την χορήγηση των ανωτέρω εξαγγελιών (έξτρα δώρο Πάσχα):

α. Σε όλο το Στρατιωτικό Ιατρικό προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Κιχνε- και Ιατρείων μονάδων σχηματισμών και πλοίων.

β. Σε όλο το Στρατιωτικό Νοσηλευτικό προσωπικό των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Κιχνε- και Ιατρείων μονάδων σχηματισμών και πλοίων.

γ. Σε όλο το νοσηλευτικό πολιτικό προσωπικό ΥΠΕΘΑ των Στρατιωτικών Νοσοκομείων – Κιχνε- και Ιατρείων μονάδων σχηματισμών και πλοίων.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων, έχοντας την βεβαιότητα ότι θα σταθείτε αρωγοί στην προσπάθεια της Ένωσης μας (Ε.Σ.Π.Ε.Λ.), που έχει ως μόνο στόχο τα νόμιμα συμφέροντα, αλλά και την επίλυση προβλημάτων των Στρατιωτικών της περιοχής μας και όχι μόνο..

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com