ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Σύσκεψη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων είχε την περασμένη Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020 ο Δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, στην οποία συζητήθηκαν τα μέτρα προστασίας που έχουν ληφθεί και προβλέπεται να ληφθούν για την μη εξάπλωση του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Αλλάζουμε’ κ. Ν. Ευαγγέλου, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ κ. Δ. Αβρανάς και ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Βορείου Τομέα κ. Ι. Νάνος.

Η συζήτηση αφορούσε τα μέτρα που έχει λάβει και αναμένεται να λάβει ο δήμος Ελασσόνας, τόσο για την προστασία των εργαζομένων από την πανδημία, όσο και για την εξυπηρέτηση των δημοτών με παροχή υπηρεσιών που δεν έχουν ανασταλεί, καθώς και για το νέο πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης που εφαρμόζει ο δήμος για τις ευπαθείς ομάδες ηλικιωμένων, ΑμεΑ κ.α.

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘Αλλάζουμε’ κ. Ν. Ευαγγέλου δήλωσε ότι η παράταξη του στηρίζει τις αποφάσεις της δημοτικής αρχής και προτείνει να ενταθούν οι προσπάθειες στήριξης προς τις ευάλωτες ομάδες. Συγκεκριμένα πρότεινε να ενισχυθεί το πρόγραμμα ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ με επιπλέον προσωπικό και να υπάρχει συχνή επικοινωνία και στενή συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Ελασσόνας.

Ο επικεφαλής της παράταξης ‘Λαϊκή Συσπείρωση’ κ. Δ. Αβρανάς στην τοποθέτηση του επισήμανε ότι πρέπει να τηρούνται αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας των εργαζομένων και κατήγγειλε τις ελλείψεις στον τομέα υγείας, όπως μονάδες ΜΕΘ, κέντρα υγείας και δήλωσε ότι τα άτομα που θα προσλάβει ο δήμος δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν. Τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη ο δήμος να λάβει μέτρα ελάφρυνσης των εισοδημάτων των πιο αδύναμων οικογενειών και επιπλέον να γίνουν ενέργειες για τη μείωση των δημοτικών τελών και τη μείωση των μισθωμάτων σε ακίνητα του δήμου.

Ο δήμαρχος κ. Ν. Γάτσας αφού ευχαρίστησε τους επικεφαλής για την παρουσία τους σημείωσε: «Ο Δήμος Ελασσόνας δεν θα σταματήσει την λειτουργία του σε όλο το διάστημα της υγειονομικής κρίσης. Τα συλλογικά όργανα θα συνεδριάζουν τακτικά και έκτακτα διά περιφοράς ή μέσω τηλεδιάσκεψης.  Σας διαβεβαιώνω πως θα είμαι σε τακτική επικοινωνία με τους επικεφαλής. Ο δήμος έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα και ακολουθεί πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών ως προς την πρόληψη μετάδοσης του ιού στους εργαζόμενους και τους πολίτες που επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες. Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσουμε και σε απολυμάνσεις τόσο δημοτικών κτιρίων όσο και κοινόχρηστων χώρων. Η υπηρεσία καθαριότητας θα υποστηριχθεί τόσο με 2μηνες όσο και με 4μηνες συμβάσεις εργασίας και για πρώτη φορά ο δήμος Ελασσόνας θα προσφέρει ημερήσια γεύματα σε δημότες που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, ειδικά το διάστημα αυτό της κρίσης».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ