ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΩΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η “ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ” ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση που υπογράφει ο επικεφαλής της Σάμερ – Αθανάσιος Αμάρι

Στην δύσκολη συγκυρία που βιώνει η χώρα μας, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθημερινά αλλά και μεσοπρόθεσμα αρκετά προβλήματα που θα δημιουργηθούν λόγω του κορονοϊού.

Προβλήματα τα οποία καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί, κοιτώντας το συλλογικό συμφέρον.

Στο πλαίσιο αυτό η δημοτική παράταξη «Η Πόλη που Θέλουμε» προτείνουμε μια σειρά από μέτρα για την οικονομική ανακούφιση των επιχειρήσεων και των οικογενειών του Δήμου:

-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών καθαριότητας για όσους επλήγησαν από τα μέτρα κατά του κορονοϊού.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

-Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να παρθούν μέτρα διευκόλυνσης καταβολής του ενοικίου από την επαναλειτουργία τους και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

-Απαλλαγή καταβολής τροφείων και διδάκτρων για δομές του Δήμου, για το χρονικό διάστημα που δεν θα λειτουργήσουν και να παρθούν μέτρα διευκόλυνσης καταβολής των τροφείων και διδάκτρων από την επαναλειτουργία τους και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

-Διευκόλυνση στην αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ.

Επίσης για την καλύτερη προστασία των δημοτών και των υπαλλήλων του Δήμου από τον κορονοϊό, πέραν της ατομικής ευθύνης του καθενός για εφαρμογή των κανόνων υγειϊνής και τήρησης των οδηγιών του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προτείνουμε:

-Απολύμανση των πλατειών και κοινόχρηστων χώρων.

-Απολύμανση των κάδων.

-Καθαριότητα σε καθημερινή βάση των δημοτικών κτιρίων που βρίσκονται σε λειτουργία, με σκευάσματα απολύμανσης (Δημαρχείο, ΚΕΠ Τυρνάβου & Αμπελώνα, Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Αμαξοστάσιο, ΚΕΦ, ΙΚΑ).

-Να συμβάλλει ο Δήμος στην καθαριότητα σε καθημερινή βάση και στην απολύμανση του χώρου όπου το Κέντρο Υγείας εξυπηρετεί τους δημότες.

-Παροχή επαρκούς υγειονομικού υλικού (μάσκες, γάντια, αντισηπτικά) στους υπαλλήλους του δήμου (Δημαρχείο, ΚΕΠ, Κέντρο Κοινότητας, Βοήθεια στο Σπίτι, Αμαξοστάσιο) όπου η επαφή με τους δημότες είναι καθημερινή και παραμένουν στην πρώτη γραμμή για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και την εξυπηρέτηση των πολιτών.

-Οι δημοτικοί υπάλληλοι που δεν πήραν άδεια ειδικού σκοπού και θα σηκώσουν το βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου να πάρουν επιπλέον άδεια με το πέρας των έκτακτων μέτρων.

-Να δημιουργηθούν από τον Δήμο, μετά από υπόδειξη των φιλόζωων, αρκετά σημεία σίτισης των αδέσποτων, προς αποφυγή αγελοποίησης αυτών.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα της στιγμής, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, εισηγούμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει θετικά και για τα εν λόγω μέτρα, προς όφελος των δημοτών, έτσι ώστε όλοι μαζί να δημιουργήσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, ώστε η επιστροφή στην καθημερινότητά μας, να γίνει με τις λιγότερες δυνατές απώλειες.

Και δεν ξεχνάμε: «ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ» ΚΑΙ «ΣΠΑΜΕ ΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ»

Λειτουργούμε με υπευθυνότητα σαν να έχουμε όλοι τον ιό και φοβόμαστε μήπως τον μεταδώσουμε.

Με υπομονή και σύνεση θα τα καταφέρουμε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ