Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ ΑΝ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ

Δήλωση του πρώην δημάρχου Ελασσόνας

Τώρα που και η δική μας χώρα μετρά θύματα, τώρα που το κακό εξαπλώνεται με ραγδαίους ρυθμούς και κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν τον αφορά, είναι ώρα ευθύνης για όλους μας.

Ας συμπεριφερθούμε με ωριμότητα και υπευθυνότητα, με ατομική ευθύνη υπέρ του συλλογικού συμφέροντος, με συναίσθηση ότι, προστατεύοντας τον εαυτό μας, προστατεύουμε και τους συνανθρώπους μας.

Χθες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας, επί της ουσίας των άσκοπων μετακινήσεων, αυτών που μόνοι μας θα έπρεπε να είχαμε αποφύγει.

Οι επόμενες ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για να αντιστραφεί η κατάσταση, να σταματήσει ή να υποχωρήσει ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας. Η μάχη μπορεί να κερδηθεί αν βοηθήσουμε όλες και όλοι.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας πρέπει να αντέξει όπως και οι γιατροί μας.

Γι αυτό λοιπόν Μένουμε Σπίτι, για να ανταμώσουμε ξανά.

Στο Δήμο Ελασσόνας όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, ο Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19, ενισχύει το πρόγραμμα κοινωνικής αλληλεγγύης με εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και εργαζόμενους που υπηρετούν σε υπηρεσίες του Οργανισμού που έχουν ανασταλεί.
Το πρόγραμμα έκτακτης παροχής βοήθειας περιλαμβάνει:
– Υπηρεσία διανομής συσσιτίου σε καθημερινή βάση
– Υπηρεσίες εξυπηρέτησης σε πολίτες που αδυνατούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν, σε όσους δεν έχουν κοντά τους συγγενικά τους πρόσωπα καθώς και εκείνους που βρίσκονται στο φάσμα της οικονομικής ένδειας.
Για την Υπηρεσία συσσιτίου και για την Υπηρεσία κατ’ οίκον Εξυπηρέτησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2493350218 καθώς ο Οργανισμός παρέχει πλέον τη δυνατότητα τηλεφωνικής υποστήριξης σε όσους το έχουν ανάγκη. Υπηρεσία κατ’ οίκον Εξυπηρέτησης

Οι υπηρεσίες που θα παρέχονται είναι:
• πρωτοβάθμια υγειονομική περίθαλψη από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»
• παράδοση τροφίμων μετά από τηλεφωνική παραγγελία
• εξόφληση λογαριασμών ΔΕΚΟ, κινητής/σταθερής τηλεφωνίας κ.τ.λ
• παραλαβή αιτήσεων και παράδοση πιστοποιητικών
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από σήμερα  Δευτέρα μέχρι και τη λήξη της έκτακτης κατάστασης λόγω του κορωνοϊου.

Οι ημέρες θεωρούνται κρίσιμες για να αντιστραφεί η κατάσταση, να σταματήσει ή να υποχωρήσει ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας.

Η μάχη μπορεί να κερδηθεί και αυτό εξαρτάται από εμάς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ