ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει η επικεφαλής της Μαρία Κωστή εν’όψει της σημερινής δια περιφοράς συνεδρίαση του δ.σ.

Κύριε πρόεδρε,
Επειδή δεν έχω λάβει γνώση για τις ενέργειες της δημοτικής αρχής,αν υπάρχουν τέτοιες, σχετικά με την προστασία των δημοτών,εξ αιτίας του ιού Covid-19,παρακαλώ να συμπεριλάβετε τις παρακάτω προτάσεις μας,ως θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

1)Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου,για όλο το διάστημα που αυτοί θα παραμένουν κλειστοί.
2) Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινόχρηστου χώρου,για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
3) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων, για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρηση τους. (κυλικεία, αναψυκτήρια κλπ)
4) Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού,τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτουμενων), για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
5)Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο ,επαγγελματιών και ιδιωτών,όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί,δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
6) Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου ,των ΝΠΔΔ,ΝΠΙΔ,που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους.
7) Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
8)Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια ,στο αμαξοστάσιο,σε απορριματοφορα ,σε κάδους ,καθώς και σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους.
9)Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “βοήθεια στο σπίτι”, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ,ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
10)Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές Π.Φ.Υ. που υπάρχουν στο Δήμο,προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων ,η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων,ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
Οι δημότες πρέπει να προστατευτούν και με ενέργειες του Δήμου και δεν πρέπει να πληρώσουν για άλλη μια φορά ,το “μάρμαρο”,λόγω ολιγωρίας και επιλεγμένων πολιτικών της κεντρικής και δημοτικής εξουσίας.
Μαρία Κωστή
Επικεφαλής Λαϊκής Συσπείρωσης Τεμπών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ