ΤΟ ΕΣΥ, Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΥΝΤΩΝ ΚΑΙ Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Τη δική τους μάχη στα νοσοκομεία αλλά και από το σπίτι τους δίνουν και στη Λάρισα δέκα συνολικά συμπολίτες, ως επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού.

Το paidis.com σεβόμενο τον αγώνα τους, την αγωνία των δικών τους ανθρώπων αλλά και την ανάγκη ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού παρακολουθεί και καταγράφει την οποία εξέλιξη, με νηφαλιότητα και τηρώντας πιστά τη δεοντολογία , δίχως να μπαίνει στη λογική των «λεπτομερειών» και της περιγραφής της κατάστασης της υγείας των νοσούντων.

Κατανοώντας πλήρως πως η πρώτη νοσηλεία στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κινητοποίησε τα αντανακλαστικά της πόλης περιοριζόμαστε στο να κάνουμε γνωστό πως ο 67χρονος Λαρισαίος δίνει τον αγώνα του έχοντας σταθεροποιηθεί από τους γιατρούς, που δίνουν με τη σειρά τους τη δική τους μάχη κατά του ιού.

Ψυχραιμία, τήρηση των κανόνων υγιεινής και ΑΠΑΙΤΗΣΗ για «όπλα» στα χέρια γιατρών και νοσηλευτών που αγωνίζονται υπερβάλλοντες εαυτούς και τρέμοντας στην ιδέα πως σε λίγο θα ξεμείνουν από μάσκες θα πρέπει να απασχολούν τους πολίτες.

Όσο για τους κυβερνώντες που διαχειρίζονται την πανδημία στη χώρα μας, ας λειώσουν επιτέλους την «καραμέλα» της ατομικής ευθύνης, του εθελοντισμού και του… φιλότιμου επανδρώνοντας νοσοκομεία, ανοίγοντας ΜΕΘ, επιτάσσοντας τεστ που «έγκυροι» της ενημέρωσης διαφημίζουν ως πραμάτεια σε φιλική τιμή και στηρίζοντας με όλα τα μέσα μια Δημόσια Υγεία που υποστελεχωμένη και υποχρηματοδοτούμενη χρόνια τώρα βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά.

Άντε γιατί εκτός από τις μάσκες που λείπουν υπάρχουν και εκείνες που πέσαν. Με τα πρωθυπουργικά “story” και τα χειροκροτήματα δεν σώζονται ζωές.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ