ΜΕ ΑΙΧΜΕΣ ΠΕΡΙ ΠΑΡΑΚΩΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΛΑΤΡΕΙΑΣ ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΤΟΥ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Στον άδειο από πιστούς λόγω μέτρων ενάντια στην πανδημία Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου λειτούργησε ανήμερα της γιορτής του Ευαγγελισμού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, ενώ, στο κήρυγμά του, αίσθηση προκάλεσαν οι αιχμές προς την Πολιτεία και το ανοιχτό κάλεσμα για άνοιγμα των ιερών ναών ενόψει Πάσχα.

Ο κ. Ιερώνυμος απευθύνθηκε στους πιστούς από τους τηλεοπτικούς δέκτες τοπικού καναλιού, αλλά και μέσω της συχνότητας του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Μητρόπολης, ενώ αίσθηση προκάλεσαν τα λεγόμενά του αφού «υπέβαλλε θερμή παράκληση στην Κρατική Εξουσία να μην παρακωλύεται άλλο η Θεία Λατρεία».

«Πρέπει να δοθεί μια λύση ώστε η Θεία λατρεία να μην τελείται κεκλεισμένων των θυρών, να μην αποτρέπονται οι πιστοί από το να προσέλθουν. Κάτι να γίνει ώστε εν μέσω Πάσχα και εμείς να μπορέσουμε να λατρέψουμε τον Χριστό μας», επέμεινε ο κ. Ιερώνυμος, προσθέτοντας μάλιστα πως «δεν είναι δυνατόν να το ανεχόμαστε εσαεί (σ.σ τα μέτρα απαγόρευσης), δεν είναι δυνατόν να απεμπολήσουμε τη Μ. Εβδομάδα και αυτό πρέπει να το σκεφτούν καλά αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις», καλώντας την Πολιτεία για άνοιγμα των ναών ενόψει του Πάσχα.

Μετά την απόλυση της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε η επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου και η Επιμνημόσυνη Δέηση και ο κ. Ιερώνυμος έψαλλε τον Εθνικό Ύμνο κλείνοντας με την ευχή «η Πατρίδα μας να είναι πάντα ελεύθερη».

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ