ΣΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ Η ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Κοινή υπουργική απόφαση για τις υφιστάμενες δομές

Στη σύσταση Περιφερειακών Υπηρεσιών σε 28 συνολικά υφιστάμενες δομές και ανάμεσά τους και αυτή του Κουτσόχερου προχωρά το Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ για το σκοπό αυτό δημοσιεύθηκε ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία οι δομές θα περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

«Στόχος του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, με τη θεσμοθέτηση Περιφερειακών Υπηρεσιών σε υφιστάμενες δομές, είναι να ενταχθούν στο διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου, καθώς σήμερα λειτουργούν υπό την διοίκηση διεθνών οργανισμών ή ΜΚΟ.

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου επιδιώκει την εύρυθμη λειτουργία των Δομών προς όφελος των διαμενόντων και των τοπικών κοινωνιών, ειδικά σήμερα λόγω της ανάγκης εφαρμογής ειδικών μέτρων υγιεινής και περιορισμού κυκλοφορίας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, που είδε το φως της δημοσιότητας ανήμερα της εθνικής γιορτής!

Σύμφωνα με την Κοινή Απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Ν. Μηταράκη και του Υφυπουργού Οικονομικών Θ. Σκυλακάκη, συνιστάται η νομική οντότητα των 28 υφιστάμενων δομών που λειτουργούν στην ηπειρωτική χώρα, ώστε να περιέλθουν στον διοικητικό έλεγχο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και να ενταχθούν στο οργανόγραμμά του ως περιφερειακές υπηρεσίες υπό την διεύθυνση νέων Διοικητών.

Με το νέο οργανόγραμμα του Υπουργείου θα προβλεφθούν θέσεις Περιφερειακών Διευθυντών και για την Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης και για την Υπηρεσία Ασύλου, ενώ ολοκληρώθηκε η διαδικασία και εντός λίγων ημερών θα οριστούν νέοι Διοικητές στα έξι Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται η προκήρυξη για την τοποθέτηση Διοικητών στις 28 υφιστάμενες δομές που λειτουργούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, όπως και προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού, το οποίο θα στελεχώσει την κεντρική υπηρεσία, τις 28 δομές της ηπειρωτικής Ελλάδος και τα 6 υφιστάμενα ΚΥΤ.

Με ενδιαφέρον εξάλλου αναμένεται και η αντίδραση του Δήμου Λαρισαίων, καθώς η παντελής έλλειψη συνεργασίας με τους υπεύθυνους της δομής το προηγούμενο χρονικό διάστημα προκάλεσε σημαντικότατα προβλήματα στη λειτουργίας της, εντάσεις με τις τοπικές κοινωνίες αλλά και την έκρηξη του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, που περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ