ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟΧΙΟΝΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΓΙΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΜΠΩΝ

Ανοιχτό παραμένει το σύνολο του ορεινού δικτύου του Δήμου  Ελασσόνας -εθνικό και επαρχιακό-  καθώς και οι δρόμοι στα ορεινά των δήμων Τεμπών και Αγιάς, όπου σημειώθηκαν χιονοπτώσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας  επιχειρεί από την 25η Μαρτίου στις παραπάνω περιοχές με αποχιονιστικά μηχανήματα μέρα και νύχτα  και παραμένει σε επιφυλακή τουλάχιστον μέχρι το  ερχόμενο Σάββατο,

προκειμένου να επέμβει και να διατηρήσει το οδικό δίκτυο ανοικτό και ασφαλές.

Σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Λάρισας αναφέρει συγκεκριμένα τα εξής: «Μετά την ενημέρωση που είχαμε ως Περιφέρεια Θεσσαλίας με το με αριθμό πρωτ. 1110/24-3-2020 έγγραφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη  – Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας – Αρχηγείο Πυρ/κου Σώματος – Ενιαίο Συντονιστικό  Κέντρο Επιχειρήσεων  (ΕΣΚΕ), όσον αφορά τις ιδιαίτερα δυσμενείς καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας και ιδιαίτερα σε υψόμετρο πάνω  από 900 μέτρα , με κατά τόπους έντονη χιονόπτωση , η Π.Ε. Λάρισας από την 25η Μαρτίου τέθηκε σε επιφυλακή και από τις βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας ,  αποχιονιστικά μηχανήματα καθόλη την διάρκεια της νύκτας αλλά και της ημέρας επιχειρούσαν να κρατήσουν το εθνικό αλλά και επαρχιακό οδικό δίκτυο ανοικτό .

Στα οδικά τμήματα που επιχειρούσαν ήταν: όλο το ορεινό δίκτυο του Δήμου Ελασσόνας – εθνικό και επαρχιακό δίκτυο- καθώς και σε τμήματα των Δήμων Τεμπών και Αγιάς.   Οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην περιοχή μας θα είναι ίδιες και για το επόμενο διήμερο μέχρι το Σάββατο και τα μηχανήματα είτε αποχιονιστικά είτε μηχανήματα έργων θα είναι σε επιφυλακή για να επέμβουν άμεσα προκειμένου να παραμείνει όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο ανοικτό και ασφαλές».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ