ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΙΣΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου εκπαιδευτικών α/βαθμιας Λάρισας για την υλοποίηση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης

Ως  Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Λάρισας . εκφράζοντας το σύνολο των συναδέλφων μας,  απευθύνουμε αισθήματα ευγνωμοσύνης σε όλους αυτούς που με υψηλό το αίσθημα του καθήκοντος, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εργάζονται άοκνα για το κοινωνικό σύνολο συμβάλλοντας στην εξασφάλιση πολύτιμων αγαθών όπως είναι η υγεία, η ασφάλεια και η επάρκεια σε βασικά προϊόντα.

Στην πρώτη γραμμή αυτής της μάχης, αγωνίζονται όλοι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στο Εθνικό Σύστημα Κοινωνικής Φροντίδας,

Για το ζήτημα της υλοποίησης της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης, έχουμε να παρατηρήσουμε   ότι υπάρχει μια σειρά προβλημάτων που σχετίζονται με τη δυνατότητα πρόσβασης των μαθητών σε ηλεκτρονικό υπολογιστή καθώς και σύνδεσης με το διαδίκτυο. Επίσης θεωρούμε ότι  το μέτρο είναι απαραίτητο να αγκαλιάζει το σύνολο των μαθητών και να μην δημιουργεί ρήγμα στην ενιαία μαθησιακή αντιμετώπισή τους,

Σύμφωνα και με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ,Θ η επιλογή της πλατφόρμας που θα αξιοποιηθεί έγκειται στη διακριτική ευχέρεια του/της κάθε εκπαιδευτικού, είναι προφανές ότι οι εκπαιδευτικοί μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιήσουν όποια μέθοδο θεωρούν πιο πρόσφορη με βάση την άποψη που έχουν διαμορφώσει για τη λειτουργία της τάξης τους από την καθημερινή επαφή τους με τους μαθητές, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει άλλος πιο αρμόδιος να διαπιστώσει.

Με βάση τα παραπάνω θεωρούμε ότι  μπορούν να επιλέξουν μία ή/και περισσότερες μεθόδους όπως για παράδειγμα: 1. επικοινωνία και συνεργασία με τους μαθητές τους μέσω e–mail, 2. χρήση του ιστολογίου της σχολικής μονάδας όπου μπορούν να αναρτούν το εκπαιδευτικό υλικό, 3. τις πλατφόρμες που προτείνει το Υπουργείο Παιδείας, 4. άλλους τρόπους που ενδέχεται να έχουν εφαρμόσει με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες, τον τύπο σχολείο και τον τόπο λειτουργίας του.

Στη σημερινή τραγική συγκυρία εκφράζουμε τη βούληση να συμπαρασταθούμε στους μαθητές και τις μαθήτριές μας, όπως πράττουμε σε όλη τη διάρκεια της οικονομικής  κρίσης, όπου σταθήκαμε όχι μόνο παιδαγωγοί αλλά και εμψυχωτές όλων των παιδιών, με συναίσθηση της κοινωνικής μας ευθύνης. Δείχνουμε αλληλεγγύη, αγωνιζόμαστε όλοι μαζί εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, κοινωνία. Διεκδικούμε δημόσια εκπαίδευση ισχυρή, αντάξια των ονείρων και των αναγκών των μαθητών μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ