ΤΗΛΕ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΟΙ

Τους υπευθύνους Παιδείας των κομμάτων της Αντιπολίτευσης ενημέρωσε διαβάζουμε τηλεφωνικά η Υπουργός Παιδείας Ν. Κεραμέως, σχετικά με τη δέσμη των πρωτοβουλιών που ανέλαβε το Υπουργείο, ανταποκρινόμενο στις έκτακτες συνθήκες και το κλείσιμο των σχολείων που έχει προκαλέσει η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα μας.

Εστιάζοντας στη σύγχρονη εκπαίδευση λοιπόν η κ. Κεραμέως, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην προτεραιότητα που έχει δοθεί στο Λύκειο και δη στους υποψηφίους των πανελλαδικών εξετάσεων, από τους οποίους ξεκίνησαν τα εξ αποστάσεως ζωντανά μαθήματα, ενώ όπως έγινε γνωστό η σύγχρονη εκπαίδευση έχει ήδη επεκταθεί σε όλα τα Λύκεια, ολοκληρώνονται δε αυτή την εβδομάδα και οι επιμορφωτικές δράσεις για τα Γυμνάσια και έχει ήδη ξεκινήσει η εφαρμογή και σε Δημοτικά της χώρας.

Αυτά στη θεωρία, γιατί στην πράξη δεν αρκούν οι προθέσεις όταν δεν υπάρχουν δυνατότητες, υποδομές και υποστήριξη.

Ατέλειωτες ώρες αναμονής και κατάρρευση του συστήματος, το «προσωρινά μη διαθέσιμο δίνει και παίρνει» αναφέρουν αναγνώστες, «χώρια που υπάρχουν μαθητές που δεν έχουν την πολυτέλεια υπολογιστή στο σπίτι τους και αν έχουν ποιος να πρωτοκαθήσει, που όλα πλέον γίνονται ηλεκτρονικά», σχολιάστηκε χαρακτηριστικά.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ