ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΕΝΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ

Αρνητικά είναι σχεδόν στο σύνολό τους τα δείγματα που ελήφθησαν χθες στο πλαίσιο της ιχνηλάτησης των στενών επαφών του λοιμωξιολόγου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας που διαγνώστηκε με κορωνοϊό ύστερα από την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη νόσο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ελήφθησαν δείγματα σε περισσότερα από 35 άτομα που χαρακτηρίζονται στενές επαφές του γιατρού και τα αποτελέσματα σε αυτά είναι αρνητικά αν και στο νοσοκομείο περιμένουν τα αποτελέσματα για περίπου 5 – 6 δείγματα που σύμφωνα με την εικόνα των ατόμων που έδωσαν δείγμα αναμένονται και αυτά αρνητικά.

Την ίδια ώρα όπως είναι φυσικό η εμφάνιση κρούσματος σε γιατρό σήμανε συναγερμό και μάλιστα με δεδομένο ότι το νοσοκομείο είναι νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό, για τον από εδώ και πέρα τρόπο λειτουργίας του αναμένεται να αποφασίσει το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Πρέπει να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι γύρω από τη λειτουργία του νοσοκομείου εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα με το σενάριο να σταματήσουν οι εφημερίες να είναι ενεργό.

Παράλληλα λόγω του κρούσματος χθες ολοκληρώθηκε η απολύμανση στους χώρους του νοσοκομείου ενώ ο ασθενής γιατρός έχει τεθεί σε καραντίνα στο σπίτι του και ανάλογα με την πορεία της υγείας του θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει για κατ’ οίκον νοσηλεία ή θα χρειαστεί να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ