ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ “ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ” ΤΟΥ Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΣΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Η παράταξη “Αλλάζουμε” του πρώην δημάρχου Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου εγκαινιάζει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας  με τους δημότες με μοναδικό στόχο την πλήρη ενημέρωση τους επί όλων των θεμάτων που έρχονται προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Ευαγγέλου ως επικεφαλής της παράταξης «Αλλάζουμε»,  θεωρεί ότι είναι πολύ σημαντικό να έχουν όλοι οι δημότες πλήρη εικόνα για όλα τα θέματα που συζητιούνται, τις αποφάσεις που λαμβάνονται αλλά και τις απόψεις και προτάσεις που κατατίθενται από την πλευρά της παράταξής του.
Όπως είναι γνωστό οι τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου πραγματοποιούνται δια περιφοράς στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.
Κάνοντας πράξη την άποψη ότι: « Σωστός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», οι σύμβουλοι της παράταξης με ανακοίνωση που υπογράφει ο κ. Ευαγγέλου δημοσιεύουν τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης του Δημοτικού Συμβουλίου  και τις απόψεις που κατέθεσαν αλλά και τα θέματα που συζητήθηκαν αντίστοιχα στην Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. ΣΤΙΣ 23/3
ΘΕΜΑ 1ο : «Τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος».
Συμφωνούμε με την εισήγηση της διεύθυνσης τεχνικών έργων και υποδομών και ψηφίζουμε την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος, σημειώνοντας όμως πως η εν λόγω τροποποίηση έρχεται προς ψήφιση με αρκετή καθυστέρηση κάτι που ίσως να έχει επίπτωση και στην διαδικασία δημοπράτησης των έργων.
ΘΕΜΑ 2ο :  «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων».
Η εισήγηση της αναμόρφωσης αυτής για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως η Δημοτική αρχή  με αυξήσεις κάποιων ΚΑ Εξόδων το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι μικροεξυπηρετήσεις, με τη συνήθη εδώ και επτά μήνες τακτική της, των απ΄ ευθείας αναθέσεων  που τόσο πολύ κατηγορούσε μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της.  Όλες οι αποφάσεις Δημάρχου μέχρι σήμερα αν ρίξει μια ματιά κάποιος  στις αναρτήσεις στο πρόγραμμα Διαύγεια αποτελούνται από μία και μόνο προσφορά για κάθε δαπάνη που έχει πραγματοποιηθεί.
Κατά την  εισήγηση της 1ης  αναμόρφωσης ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών αντί να εισηγηθεί την αναμόρφωση ως όφειλε επιδόθηκε σε μια επίθεση κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής και επιδίωξε μια σύγκριση των «επιτευγμάτων» της θητείας του, μέχρι το τέλος του 2019, με τη θητεία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής χωρίς να δοθεί η δυνατότητα με ευθύνη του Προέδρου του Δ.Σ. στην αντιπολίτευση να απαντήσει.
Επειδή στη γραπτή τοποθέτησή μας  ο πρόεδρος του Δ.Σ. δεν μπορεί να προστατεύσει τον αντιδήμαρχό του, καταθέτουμε τις απαντήσεις μαζί με κάποια ερωτήματα προς τον αντιδήμαρχο οικονομικών.
Μίλησε για μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων κατά το 1ο τετράμηνο της διοίκησης, από τις συνεργαζόμενες παρατάξεις που αποτελούν σήμερα τη Δημοτική Αρχή, συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα της προηγούμενης χρονιάς αναφέροντας πως τα οχήματα του Δήμου διένυσαν τα ίδια χιλιόμετρα. Απαντούμε στον κ. Κουρομπίνα  και τον ενημερώνουμε, γιατί ίσως δεν το γνωρίζει, πως εκτός των απορριμματοφόρων  ο Δήμος διαθέτει και μηχανήματα έργου (φορτωτές, JCB, φορτηγά) τα οποία όπως παραδέχονταν και οι πρόεδροι των  Τ.Κ. είχαν να εμφανιστούν στις Τ.Κ.,  που θύμιζαν βομβαρδισμένο τοπίο, από τον Αύγουστο του 2019.
Αν δεν δουλεύουν τα μηχανήματα δεν καταναλώνουν και καύσιμα πιστεύουμε το γνωρίζει αυτό ο κ. Αντιδήμαρχος.
Αν πραγματικά πιστεύει στη μείωση της κατανάλωσης των καυσίμων γιατί δεν το έκανε και στον προϋπολογισμό του 2020 ενώ σε κάποιους κωδικούς έκανε και αύξηση (!!!) . Εξάλλου στον φετινό ελαφρύ χειμώνα δεν του έφτασε η συνήθης χρηματοδότηση για καύσιμα της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής !
Ανέφερε πως προχώρησε σε διαγωνισμούς καταφέρνοντας έτσι χαμηλότερες τιμές για διάφορα υλικά όπως λάμπες  αλάτι κλπ. Φυσικά και δεν πραγματοποίησε κανέναν διαγωνισμό και αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος ρίχνοντας μια ματιά στο πρόγραμμα διαύγεια. Ακόμα και την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος που οφείλει να δημοσιεύσει  ο Δήμος, την οποία θέλησε να εμφανίσει ως διαγωνισμό, την απεύθυνε σε έναν και μόνο προμηθευτή κάθε φορά,  γι’ αυτό και για το σύνολο σχεδόν των αποφάσεων κατατίθεται μία μόνο προσφορά. Αν αυτό δεν λέγετε εξυπηρέτηση προεκλογικών υποσχέσεων πως λέγετε;
Αλήθεια πόσες προσφορές κατατέθηκαν για την ξύλινη επένδυση στους κάδους απορριμμάτων ύψους 24.800,00;  Στην  απόφαση ανάθεσης του Δημάρχου αναφέρεται μόνο μία προσφορά.
Ως αναφορά τη χαμηλή τιμή στους λαμπτήρες δημοτικού φωτισμού, ενημερώνουμε  πως οι συγκεκριμένοι λαμπτήρες  δεν καλύπτουν ούτε καν το οδόστρωμα κάτω από τον πυλώνα που είναι τοποθετημένοι και αν το αμφισβητεί αυτό ο κ. Κουρομπίνας δεν έχει παρά να κάνει μια βόλτα στην πόλη και τις Τ.Κ. θα το διαπιστώσει σίγουρα.
Αλήθεια ποια ήταν τιμή στο αλάτι που προμηθευτήκαμε εμείς το 2018, μια περίοδο με έντονες χιονοπτώσεις και ποια η τιμή με την οποία το προμηθεύτηκε ο κ. Κουρομπίνας, το 2019 που δεν είδαμε ούτε νιφάδα χιονιού;
Ελπίζουμε ο κ. Κουρομπίνας και η συνεργαζόμενη Δημοτική αρχή να ασχοληθεί πλέον με τα προβλήματα του Δήμου και όχι κάνοντας αντιπολίτευση στη αντιπολίτευση.
Εμείς, παρότι δεν μας έχουν δοθεί τα απολογιστικά στοιχεία που έχουμε ζητήσει με έγγραφό μας από την διεύθυνση Οικονομικών υπηρεσιών, θα περιμέναμε μια απάντηση από τον Αντιδήμαρχο οικονομικών γ’ αυτό,  για να μπορούμε να καταθέτουμε τη δική μας πρόταση όπως έχουμε το δικαίωμα από το νόμο, καταθέσαμε πρόταση αναμόρφωσης στην οικονομική επιτροπή. Ψηφίζουμε την πρόταση που καταθέσαμε καταψηφίζοντας την πρόταση σας.
ΘΕΜΑ 3ο : «Αποδοχή και απόδοση της τακτικής χρηματοδότησης μηνός Μαρτίου του ΟΚΠΑΠ»
Συμφωνούμε με την εισήγηση και ψηφίζουμε την απόδοση της τακτικής χρηματοδότησης από πόρους των ΚΑΠ στον ΟΚΠΑΠ.
ΘΕΜΑ 4ο : «Απαλλαγή καταβολής ανταποδοτικών δημοτικών τελών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς παροχής ρεύματος για τις επιχειρήσεις που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους σύμφωνα με την από 20-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου»
Στο τέταρτο θέμα προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 και συμφωνούμε με την απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την ΠΝΠ.
ΘΕΜΑ 5ο : «Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων σύμφωνα με την από 20-3-2020 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου».
Στο  πέμπτο θέμα προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 και συμφωνούμε με την απαλλαγή  των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την ΠΝΠ.
ΘΕΜΑ 6ο : «Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για τα δημοτικά ακίνητα στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου».
Στο  έκτο θέμα προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 και προτείνουμε την έκπτωση που προβλέπει η ΠΝΠ και όχι τη συνολική απαλλαγή    από την καταβολή ενοικίου και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την ΠΝΠ. Συνεπώς δεν ψηφίζουμε την πρότασή σας για συνολική απαλλαγή από την καταβολή ενοικίου.
ΘΕΜΑ 7ο : «Έγκριση του Σχεδίου αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών και άμεσης /βραχείας διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων – Μνημόνιο Ενεργειών».
Συμφωνούμε με το σχέδιο που συνέταξε το αυτοτελές τμήμα πολιτικής προστασίας του Δήμου, στα πλαίσια εφαρμογής της ΥΑ 1299/7-4-2003 έγκρισης Υπουργού Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης του Γενικού Σχεδίου Πολιτικής Προστασίας «Ξενοκράτης» (ΦΕΚ 423 τ. Β’) και της 1η Έκδοσης του Γενικού Σχεδίου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και Άμεσης/Βραχείας Διαχείρισης των Συνεπειών από την Εκδήλωση Πλημμυρικών φαινομένων με την κωδική ονομασία «ΔΑΡΔΑΝΟΣ» (αρ.πρωτ.8794/6-12-2019 με ΑΔΑ:ΨΓΚΟ46ΜΤΛΒ-Φ04) και το ψηφίζουμε.
ΘΕΜΑ 8ο : «Εξέταση αιτήματος για πρόωρη διακοπή της σύμβασης μίσθωσης δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Κοκκινόγης».
Συμφωνούμε με την αποδοχή του αιτήματος και ψηφίζουμε τη διακοπή της σύμβασης μίσθωσης της αναφερόμενης δημοτικής έκτασης.
ΘΕΜΑ 9ο : «Γνωμοδότηση για την απαγόρευση βοσκής σε τμήματα του δάσους «Παληάσκα – Παλαιά Συκιά» σύμφωνα με τη σχετική διαχειριστική μελέτη».
Συμφωνούμε με την απόφαση του Συμβουλίου της Τ.Κ. Συκέας και ψηφίζουμε  την αρνητική γνωμοδότηση στη διαχειριστική  μελέτη που συνέταξε το Δασαρχείο Ελασσόνας.
ΘΕΜΑ 10ο : «Έγκριση επειγουσών πρόσθετων εργασιών του έργου Πνευματικό Κέντρο Τσαριτσάνης».
Συμφωνούμε και ψηφίζουμε την έγκριση των πρόσθετων εργασιών όπως αυτές προτείνονται από την διεύθυνση τεχνικών έργων και υποδομών του Δήμου.
ΘΕΜΑ 11ο : «Έγκριση της 6/2020 μελέτης του έργου «Δημιουργία νέων θέσεων ταφής στο κοιμητήριο Αμουρίου».».
Συμφωνούμε με την αρ. 6/2020 μελέτη που συνέταξε η διεύθυνση τεχνικών έργων και υποδομών του Δήμου και την ψηφίζουμε.
ΘΕΜΑ 12ο: «Εξέταση αιτήματος του Συμβουλίου Καλλιθέας σχετικά με το έργο «Ασφαλτοστρώσεις – τσιμεντοστρώσεις στις Δ.Ε. Ελασσόνας, Ποταμιάς, Βερδικούσιας, Ολύμπου και Καρυάς».».
Μέχρι σήμερα έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο συγκεκριμένο έργο και θεωρούμε πως θα πρέπει και η νέα δημοτική αρχή να προγραμματίζει κάποια έργα στις Τ.Κ., δυστυχώς οι ανάγκες σε έργα υποδομής είναι πολύ μεγάλες και προτείνουμε το αίτημα του Συμβουλίου της Τ.Κ. να συμπεριληφθεί σε ένα νέο έργο, άλλωστε πρόκειται μόνο για 700  m2 . Συνεπώς δεν ψηφίζουμε τη συγκεκριμένη αλλαγή.
ΘΕΜΑ 13ο : «Εξέταση προσφοράς του Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων σχετικά με την αναχρηματοδότηση δανείων του Δήμου».
Η Παράταξή μας ζήτησε την αναβολή του θέματος σχετικά με την αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου διότι πιστεύουμε πως το θέμα είναι σοβαρό και χρειάζεται ανάλυση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχει όφελος για το Δήμο, και ευχαριστούμε τη Δημοτική αρχή που έκανε δεκτό το αίτημά μας.
ΘΕΜΑ 14ο : «Έγκριση συνέχισης της εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Αλληλεγγύης πέραν της τριετίας».
Συμφωνούμε με την χρήση της δυνατότητας που δίνει η υπ’ αριθμό 965/9-1-2020 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών για συνέχιση της εκκαθάρισης πέραν της τριετίας και ψηφίζουμε την παράταση προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση της ΔΕΠΤΑΚΑΛ.
ΘΕΜΑ 15ο :  «Συμπλήρωση της τιμολογιακής πολιτικής άρδευσης με επιμέρους περιπτώσεις».
Πριν ακόμη την έναρξη της αρδευτικής περιόδου και σε λιγότερο από ένα μήνα από την ψήφιση τις τιμολογιακής πολιτικής άρδευσης έχουμε ήδη την 1η τροποποίηση. Δυστυχώς το είχαμε προβλέψει.
Όπως αναφερθήκαμε και στη συνεδρίαση που συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική άρδευσης η πρόταση που κατατέθηκε από τη Δημοτική αρχή περιέχει πάρα πολλές αδικίες είναι ανεφάρμοστη και θα καταργηθεί στην πράξη. Καταθέσατε μια πρόταση που έχει καθαρά εισπρακτικό χαρακτήρα, ενισχύει τη σπατάλη νερού και θα έχει αρνητικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Επειδή είμαστε σίγουροι ότι δεν θα εφαρμοστεί η συγκεκριμένη πολιτική και η πρόταση για συμπλήρωση της τιμολογιακής πολιτικής είναι ημίμετρα και δεν αντιμετωπίζει τις αδικίες που έχουν δημιουργηθεί με την αρχική σας πρόταση δεν ψηφίζουμε τις αλλαγές που προτείνεται όπως δεν ψηφίσαμε και την αρχική σας πρόταση.
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 23/3
ΘΕΜΑ 1Ο: Λήψη απόφασης για την έγκριση της 2ης Αναμόρφωσης Προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων του Δήμου οικονομικού έτους 2020.
Η εισήγηση της αναμόρφωσης αυτής για μια ακόμη φορά αποδεικνύει πως η Δημοτική αρχή  με αυξήσεις κάποιων ΚΑ Εξόδων το μόνο που προσπαθεί να κάνει είναι μικροεξυπηρετήσεις, με τη συνήθη εδώ και επτά μήνες τακτική της, των απ΄ ευθείας αναθέσεων  που τόσο πολύ κατηγορούσε μέχρι και την ανάληψη των καθηκόντων της.  Όλες οι αποφάσεις Δημάρχου μέχρι σήμερα αν ρίξει μια ματιά κάποιος  στις αναρτήσεις στο πρόγραμμα Διαύγεια αποτελούνται από μία και μόνο προσφορά για κάθε δαπάνη που έχει πραγματοποιηθεί.
Εμείς παρότι δεν μας έχουν δοθεί τα απολογιστικά στοιχεία που έχουμε ζητήσει για να μπορούμε να καταθέτουμε τη δική μας πρόταση όπως έχουμε το δικαίωμα από το νόμο θα καταθέσουμε πρόταση καταψηφίζοντας την πρόταση σας.
Η πρότασή μας είναι:
1. Συμφωνούμε με τις μειώσεις που προτείνονται από την οικονομική υπηρεσία και όπως αναγράφονται στον πίνακα της αναμόρφωσης και προτείνουμε  τις ίδιες μειώσεις.
2. Συμφωνούμε με την αύξηση των εσόδων όπως αυτά προτείνονται από την οικονομική υπηρεσία και προτείνουμε τις ίδιες αυξήσεις.
3. Συμφωνούμε με την κατανομή, όπως αυτή γίνεται από την οικονομική υπηρεσία για τους παρακάτω ΚΑΕ εξόδων:
02.00.6056.02 «Ετήσια εισφορά στο ΤΑΔΚΥ-Τ.Π.Δ.Υ. (τομέας Τ.Π.Δ.Κ.Υ.)»
02.00.6492 «Δικαστικά έξοδα και έξοδα εκτέλεσης δικαστικών αποφάσεων ή συμβιβαστικών πράξεων»
02.00.6162.01 «Λοιπά έξοδα τρίτων-δαπάνες για την αποφυγή διάδοσης του κορονοΐού COVID-19» Λοιπές αμοιβές λογιστή για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΚΕΔΕ
02.10.6115.01 «Λοιπές αμοιβές λογιστή για την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης της ΚΕΔΕ»
02.10.6631 «Προμήθεια υγειονομικού και φαρμακευτικού υλικού»
02.20.6041.01 «Τακτικές αποδοχές υπαλλήλων ορισμένου χρόνου (περιλ. βασικός μισθός, δώρα εορτών κλπ)»
02.20.6054.01 «Εργοδοτικές εισφορές υπέρ Ι.Κ.Α. εκτάκτου προσωπικού»
02.35.6279.02 «Λοιπές δαπάνες για ύδρευση, άρδευση, φωτισμό, καθαριότητα (πάγια προκαταβολή Προέδρων ΤΚ)»
02.64.7333.02 «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας – δασικής οδοποιίας Κοινότητας Λιβαδίου»
02.64.7333.03 «Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας στις  Κοινότητες Αζώρου, Ασπροχώματος και στον οικισμό Καλυβίων Δήμου Ελασσόνας»
4. Το υπόλοιπο των 101.000,00 € προτείνουμε να κατανεμηθεί στον ΚΑ Εξόδων που αφορά σε δαπάνες ύδρευσης κατά  101.000,00 € προκειμένου να εξοφληθούν οι λογαριασμοί του 4ου τριμήνου και 3ου τετραμήνου του 2019 που δεν συμπεριλαμβάνονται στα έσοδα από χρηματοδοτήσεις για εξόφληση υποχρεώσεων από δικαστικές
ΘΕΜΑ 2Ο :  Έγκριση προγραμματισμού προσλήψεων εποχικού προσωπικού
Για το συγκεκριμένο θέμα  αναγνωρίζουμε την ανάγκη του Δήμου σε ενίσχυση του σε προσωπικό και ψηφίζουμε την εισήγηση για την πρόσληψη δυο με ειδικότητα ΤΕ Πολιτικών μηχανικών και τε μηχανικών γεωπληροφορικής και τοπογραφίας αντίστοιχα η δαπάνη των οποίων θα καλυφθεί από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους ΚΑΠ.
Προτρέπουμε επίσης τη Δημοτική αρχή να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα του προϋπολογισμού στο σκέλος των ανταποδοτικών εξόδων για την πρόσληψη προσωπικού στον τομέα κυρίως της καθαριότητας.
ΘΕΜΑ 3Ο :
Για το τρίτο Θέμα προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 και συμφωνούμε με την απαλλαγή καταβολής των ανταποδοτικών δημοτικών τελών και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την ΠΝΠ.
ΘΕΜΑ 4Ο :
Στο  τέταρτο θέμα προτείνουμε να εφαρμοστεί η ΠΝΠ που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 68/Α΄/20.03.2020 και συμφωνούμε με την απαλλαγή  των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων και για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται από την ΠΝΠ.
ΘΕΜΑ 5ο :
Συμφωνούμε με την απόφαση με αριθμό 126/2019 της οικονομικής επιτροπής και ψηφίζουμε την αμοιβή που προτείνεται.
ΘΕΜΑ 6ο :
Ψηφίζουμε τον ορισμό υπολόγου όπως προτείνεται στην εισήγηση του Προέδρου.
ΘΕΜΑ 7ο :
Ψηφίζουμε την απαλλαγή του υπολόγου χρηματικών ενταλμάτων προπληρωμής σύμφωνα με την εισήγηση της οικονομικής υπηρεσίας που βεβαιώνει ότι εφαρμόστηκαν οι όροι της παρ.1 του άρθρου 32 του Β.Δ. 17.5/15.6.59 (ΦΕΚ 114/59 τεύχος Α’.
ΘΕΜΑ 8ο :
Ψηφίζουμε τη σύσταση της πάγιας προκαταβολής και προτείνουμε την έκδοση και επίδοση στους υπόλογους γραπτών οδηγιών για τον τρόπο λειτουργίας της πάγιας προκαταβολής προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά την απόδοσή της.
ΘΕΜΑ 9ο :
Προτείνουμε την μη άσκηση περαιτέρω  ένδικων μέσων κατά της με αρ.θμ.3/2020 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ελασσόνας (ειδική διαδικασία)  αφού πρόκειται για εργαζόμενο  στο Δήμο και ψηφίζουμε να εκτελεστεί η απόφαση του Ειρηνοδικείου Ελασσόνας
ΘΕΜΑ 10ο :
Προτείνουμε την μη άσκηση περαιτέρω  ένδικων μέσων κατά της με αρ.θμ.379/2019 απόφασης του μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας )  αφού πρόκειται για εργαζόμενους  στο Δήμο και ψηφίζουμε να εκτελεστεί η απόφαση του μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας.
ΘΕΜΑ 11ο :
Συμφωνούμε με την αιτιολογική έκθεση και του 1ου  ανακεφαλαιωτικού όπως αυτός κατατέθηκε από τους επιβλέποντες του έργου & εγκρίθηκε από την αν. προϊσταμένη της διεύθυνσης τεχνικών έργων & υποδομών του Δήμου και τον ψηφίζουμε.
ΘΕΜΑ 12ο :
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά η Δημοτική αρχή αποδεικνύει πως λειτουργεί βλέποντας και κάνοντας. Στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου συζητήθηκε η τιμολογιακή πολιτική στον τομέα της άρδευσης είχαμε τονίσει τις αδικίες που περιέχει η πολιτική αυτή. Είχαμε τονίσει τον εισπρακτικό καθαρά χαρακτήρα της που δεν λάμβανε υπ’ όψη καμία από τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν στον τομέα της άρδευσης. Δυστυχώς πριν ακόμη ξεκινήσει η αρδευτική περίοδος έχουμε ήδη την πρώτη τροποποίηση της τιμολογιακής πολιτικής, μιας πολιτικής ανεδαφικής και ανεφάρμοστης. Ελπίζουμε μέχρι την επόμενη συνεδρίαση  να κατανοήσετε το ανεφάρμοστο της πολιτικής σας και να την τροποποιήσετε στο σύνολό της. Φυσικά και καταψηφίζουμε την τροποποίηση που εισηγείστε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ