ΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ Σ. ΑΜΑΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ανακοίνωση της παράταξης “Η Πόλη που Θέλουμε” για την αναμόρφωση του προϋπολογισμού και τη στήριξη επαγγελματιών και εμπόρων που πλήττονται λόγω κορωνοϊού

Ο κ. Αμάρι όσον αφορά την αναμόρφωση του προϋπολογισμού ανέφερε: «με την σημερινή αναμόρφωση του προϋπολογισμού που ψήφισε το δημοτικό συμβούλιο δικαιώθηκαν -πολύ πιο σύντομα από ότι περιμέναμε- οι θέσεις μας όσον αφορά τον προϋπολογισμό του Δήμου Τυρνάβου.

Πολύ γρήγορα η δημοτική αρχή κατάλαβε πως στις δύσκολες, για τα οικονομικά δεδομένα του Δήμου, εποχές που ζούμε, δεν υπάρχει πολυτέλεια κατασπατάλησης χρημάτων για την ενεργοποίηση του Γενικού Γραμματέα (αλλά και των επιπλέον ειδικών συμβούλων του Δημάρχου που έχουν ήδη ενεργοποιηθεί).

Κάτι το οποίο είχαμε επισημάνει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού, όπου είχαμε καταθέσει την δίκη μας εναλλακτική πρόταση προϋπολογισμού για τον Δήμο, στην οποία δεν συμπεριλαμβάνονταν οι κωδικοί που αφορούσαν τις τακτικές αποδοχές και τις εργοδοτικές εισφορές του Γενικού Γραμματέα (αλλά και των επιπλέον ειδικών συμβούλων του Δημάρχου).

Ευελπιστούμε η απόφαση για την μεταφορά χρημάτων (ποσού 12,000 ευρώ) από τους κωδικούς που αφορούν τις τακτικές αποδοχές και τις εργοδοτικές εισφορές του Γενικού Γραμματέα, να μην περιοριστεί μόνο στην πρώτη αναμόρφωση του προϋπολογισμού για το πρώτο τρίμηνο αλλά να επεκταθεί για όλο το οικονομικό έτος και εν τέλει να μην ενεργοποιηθεί η θέση του Γενικού Γραμματέα. Λόγω των καθημερινών αναγκών που έχει ο Δήμος μας, κρίνεται αναγκαία η ύπαρξη χρημάτων σε άλλους κωδικούς, για την εύρυθμη λειτουργία του.

Επίσης ο κ. Αμάρι έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα μέτρα που προτείνει η δημοτική παράταξη «Η Πόλη Που Θέλουμε» προκειμένου να ελαφρυνθούν οι επαγγελματίες του Δήμου μας από τα απανωτά οικονομικά πλήγματα που δέχτηκαν λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που βιώνουμε και ζήτησε επιπρόσθετα στα μέτρα που προτείνει ο Εμπορικός Σύλλογος Τυρνάβου στο ψήφισμά του, να συμπληρωθούν τα εξής μέτρα:

-Απαλλαγή ανταποδοτικών τελών καθαριότητας.

-Απαλλαγή καταβολής των τελών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων.

-Απαλλαγή καταβολής ενοικίου για την περίοδο που ισχύουν τα έκτακτα μέτρα για τα δημοτικά ακίνητα που στεγάζονται επιχειρήσεις που σταμάτησαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και να παρθούν μέτρα διευκόλυνσης καταβολής του ενοικίου από την επαναλειτουργία τους και για χρονικό διάστημα 6 μηνών.

-Διευκόλυνση στην αποπληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΥΑΤ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ