Μέσα στο γκρίζο των ημερών, μία αχτίδα αισιοδοξίας. Ρώσοι επιστήμονες σύμφωνα με την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Βιοϊατρικής, παρουσίασαν ένα φάρμακο για τη θεραπεία του κορονοϊού, που “θερίζει” σε πολλές χώρες του πλανήτη. Βάση του σκευάσματος είναι η μεφλοκίνη, η οποία όχι μόνο θα αντιμετωπίσει την κορύφωση των περιστατικών αλλά και θα ελέγξει αποτελεσματικά τον φονικό ιό
στο μέλλον. Πρόκειται για μία δραστική ουσία, που χρησιμοποιείται και στη θεραπεία της ελονοσίας.
Αυτό το παρασκεύασμα εμποδίζει τις κυτταροπαθολογικές επιδράσεις του κορωνοϊού σε επίπεδο κυττάρων και σταματά τον πολλαπλασιασμό του. Επιπλέον, η ανοσοκατασταλτική επίδραση της μεφλοκίνης εμποδίζει οποιαδήποτε φλεγμονή που εμφανίζεται μετά την προσβολή ενός ατόμου από τον ιό.
Ως εκ τούτου, σύμφωνα με τον ρωσικό οργανισμό, το παρασκεύασμα αυτό εξασφαλίζει την αποτελεσματική θεραπεία ασθενών που πάσχουν από στεφανιαίο ιό σε διαφορετικά στάδια μόλυνσης.
Παράλληλα, η ρωσική βιοιατρική υπηρεσία ανακοίνωσε πως δημιούργησε 7 πρωτότυπα εμβόλια κατά του νέου κορονοϊού. Κανένα πάντως δεν θα είναι διαθέσιμο στην αγορά, πριν το τέλος του 2020.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εμφανίζεται αισιόδοξος πως η χώρα του θα νικήσει τον κορωνοϊό, σε λιγότερο από 3 μήνες.
Στη Ρωσία, των περίπου 145 εκατομμυρίων κατοίκων, ως τώρα έχουν καταγραφεί μόλις 4 θάνατοι και 1.264 κρούσματα.
Η Μόσχα έχει ήδη φουλάρει τις μηχανές για την παραγωγή χιλιάδων νέων υπερευαίσθητων τεστ διάγνωσης του COVID-19, προσδοκώντας να πραγματοποιεί έως 50.000 διαγνώσεις, ημερησίως, σε άτομα που θεωρούνται ύποπτα κρούσματα.
Θεραπεία κατά του κορονοϊού αναζητούν και επιστήμονες στην Αυστραλία, οι οποίοι άρχισαν δοκιμές σε εμβόλιο που χρησιμοποιείται για τη φυματίωση.
φωτο: depositphotos, πληροφορίες από novosti.rs