ΕΝΔΟΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΒΕΛΙΑ

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε η χθεσινή παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη σε τηλεοπτική εκπομπή όταν υποστήριξε ότι φέτος οι Έλληνες δεν θα ψήσουν αρνί στο χωριό το Πάσχα αφού δεν πρόκειται φέτος να υπάρξει η καθιερωμένη πασχαλινή έξοδος.

“Η καραντίνα σίγουρα θα ισχύσει μέχρι τότε και καλό είναι να το λέμε από τώρα για να το γνωρίζουν όλοι και ιδίως οι κτηνοτρόφοι και οι επιχειρήσεις της αγοράς κρέατος για τους οποίους θα εκδώσω σχετική εγκύκλιο αύριο”, ήταν η τοποθέτηση του υπουργού που ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών κυρίως στους κόλπους κτηνοτρόφων, κρεοπωλών και κρεατεμπόρων, ενώ προκάλεσε έντονες ενοχλήσεις και εντός της κυβέρνησης.

Μάλιστα σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης μιλώντας σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή για το θέμα του οβελία, υποστήριξε με νόημα ότι δεν βλέπει το λόγο φέτος οι Έλληνες να ψήσουν ψάρι το Πάσχα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου Αργύρης Μπαϊρακτάρης εκ μέρους της διοίκησης του συλλόγου επικοινώνησε με τον κ. Βορίδη για να του μεταφέρει την ενόχληση του κτηνοτροφικού κόσμου της περιοχής για τις δηλώσεις Γεωργιάδη…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ