ΧΤΥΠΑΕΙ ΚΟΚΚΙΝΟ Η ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΟΦΕΙΛΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Δέκτης έντονης ανησυχίας γίνεται το τελευταίο χρονικό διάστημα η σελίδα από μικροοφειλέτες της ΔΕΗ που εκφράζουν την αγωνία τους για την αποπληρωμή των διακανονισμών τους στην επιχείρηση.

Ο λόγος για συνεπείς οφειλέτες που έχοντας διακανονίσει το χρέος τους και τηρώντας με συνέπεια τη ρύθμιση βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι με την αδυναμία καταβολής των ποσών που αφορούν στους τρέχοντες λογαριασμούς.

«Σε επικοινωνία με το τμήμα Διακανονισμών της Αθήνας στο πολυδιαφημισμένο για την αναβάθμισή του πενταψήφιο 11770 και αφού περίμενα για τουλάχιστον 15’ λεπτά έκανα γνωστό το πρόβλημα ρωτώντας για τον αν θα μπορούσα να καταβάλλω μόνο τη δόση του διακανονισμού καθυστερώντας για λίγες μέρες την εξόφληση του τρέχοντος λογαριασμού για να εισπράξω την απάντηση πως δεν υπάρχει σχετική εντολή και να πράξω όπως καταλαβαίνω», περιέγραψε στη σελίδα ο οφειλέτης.

«Κάνετε όπως καταλαβαίνετε και επικοινωνήστε και πάλι με το τμήμα για να δείτε αν μετά την κίνησή σας εξακολουθεί να ισχύει ο διακανονισμός σας ή όχι» ήταν επί λέξει η απάντηση που μου δόθηκε, σημειώνει ο οφειλέτης, που δεν κρύβει την αγωνία του για την εξέλιξη.

«Μου είναι αδύνατον με την κατάσταση που επικρατεί να πληρώσω τον τρέχοντα λογαριασμό, ωστόσο είμαι σε θέση να καταβάλλω κανονικά και με συνέπεια τη δόση μου, προχωρώντας σε εξόφληση με την καταβολή του έκτακτου επιδόματος που ανακοινώθηκε», έκλεισε την κουβέντα μας, δίχως φυσικά να ξεχάσει να… ευχαριστήσει τη ΔΕΗ για την κοινωνική πολιτική της και τους κυβερνώντες για το «θολό» τοπίο που εξακολουθούν να συντηρούν αναφορικά με το θέμα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ