ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΣΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ: ΤΟ 50% ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΘΑ ΝΟΣΗΣΕΙ

Χτυπούν καμπανάκι και ζητούν μέσα προστασίας και προσωπικό

Το δικό τους αγώνα δίνουν καθημερινά οι γιατροί και οι νοσηλευτές στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας πολεμώντας τον κορωνοϊό, αλλά δυστυχώς έκδηλη είναι η ανησυχία για τις ελλείψεις σε γιατρούς αλλά και αντισηπτικά που καταγράφονται στο νοσοκομείο, το οποίο λειτουργεί ως νοσοκομείο αναφοράς για ολόκληρη την 5η ΥΠΕ.

«Η προσοχή όλων μας είναι σαφώς αυξημένη, υγειονομικοί παραμένουν στις ειδικές στολές για 4-5 ώρες σε αναμονή για τον έλεγχο πιθανού κρούσματος, ωστόσο ακόμη να δούμε προσλήψεις γιατρών, την ώρα που στο νοσοκομείο μας καταγράφονται και σημαντικές ελλείψεις αντισηπτικών», δηλώνει στο paidis.com η πρόεδρος των γιατρών Γ. Παπαδάμου, μην κρύβοντας την ανησυχία της για το ανύπαρκτο “back up” σε ιατρικό προσωπικό.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ της σελίδας μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα σε λοιμωξιολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας το τμήμα Λοιμωδών του νοσοκομείου αναφοράς καλύπτεται από μόλις δύο λοιμωξιολόγους, ενώ τις υπόλοιπες ανάγκες του καλύπτουν εξειδικευμένοι Παθολόγοι και Πνευμονολόγοι που εκπαιδεύτηκαν σχετικά, με τους γιατρούς να «φωνάζουν» και δικαίως για άμεσες προσλήψεις.

ΘΑ ΝΟΣΗΣΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΑΠΟ ΕΜΑΣ

Ενδεικτική της ανησυχίας αλλά και της κατάστασης που επικρατεί είναι και η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι γιατροί ΕΣΥ του νοσοκομείου στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται και τα εξής:

“Οι ιατροί του ΕΣΥ, ειδικοί και ειδικευόμενοι, γνωρίζαμε από την πρώτη στιγμή που κληθήκαμε να αναλάβουμε τα ινία του αγώνα της πρώτης γραμμής, ενάντια σε ένα νέο αόρατο και πρωτόγνωρο παγκοσμίως ιό, ότι οι πρώτες σφαίρες θα έπεφταν πάνω μας. Το γεγονός, λοιπόν, ότι ένα από τα μέλη του συλλόγου μας, από τα πλέον εξειδικευμένα και μάχιμα, δέχθηκε πρώτο τα πυρά αυτής της μάχης, δεν αποτελεί έκπληξη για εμάς. Το έχουμε πάρει απόφαση εξαρχής και είμαστε πλέον συνειδητοποιημένοι, ότι το 50% από εμάς θα νοσήσει.

Με βάση, λοιπόν, τα μέχρι τώρα δυσοίωνα δεδομένα, αναρωτιόμαστε ευλόγως, με ποιόν ακριβώς τρόπο θα καλυφθεί το τεράστιο κενό που δημιουργήθηκε από την απώλεια ενός τόσο σημαντικού στελέχους του τμήματος λοιμώξεων;
Σε περίπτωση που καταστεί αναγκαία η απομάκρυνση από τα καθήκοντά τους ανθρώπων της πρώτης γραμμής, ποιος θα κληθεί να καλύψει αυτά τα κενά;
Πού είναι οι προσλήψεις που ανακοινώθηκαν όσον αφορά το ιατρικό προσωπικό και συγκεκριμένα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, το οποίο αποτελεί κέντρο αναφοράς για τη νόσο;”
Και συνεχίζουν σε άλλο σημείο:
“Ευχόμαστε ολόψυχα στον αγαπημένο συνάδελφο και φίλο, γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στα καθήκοντά του.
Τονίζουμε ότι μετά το τέλος της πανδημίας, θα επανέλθουμε δριμύτεροι συνεχίζοντας τον αγώνα για ΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΜΕ ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΝΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΟΡΘΙΟ, ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΠΟΥ ΤΟΛΜΟΥΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ.
Καλό μας αγώνα συνάδελφοι”.
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Σε αναμονή και των επαναληπτικών εξετάσεων για τους γιατρούς και τους νοσηλευτές που ήρθαν σε επαφή με τον λοιμωξιολόγο που νόσησε ανάλογο είναι το κλίμα και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, στη ΜΕΘ του οποίου παραμένουν δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έντονος είναι ο προβληματισμός και στις τάξεις της ΕΙΝΚΥΛ, που αναμένεται να προχωρήσει σε σχετικές ανακοινώσεις μετά την συνέντευξη τύπου που θα παραχωρηθεί στην Αθήνα σήμερα Τετάρτη 1η Απριλίου (13.00) από το προεδρείο της ΟΕΝΓΕ.

Όπως επισημαίνει στο paidis.com έγκυρη πηγή η Ομοσπονδία αναμένεται να ανακοινώσει σημαντικότατα στοιχεία αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στις τάξεις γιατρών και νοσηλευτών, δίνοντας εικόνα για τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει, ενώ δεν αποκλείεται οι ανακοινώσεις να προκαλέσουν ακόμη και την παρέμβαση εισαγγελέα, λόγω της σοβαρότητάς τους.

Ειρήνη Παπουτσή

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com