ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ.

Τοποθέτηση του βουλευτή Λάρισας του ΚΚΕ Γ. Λαμπρούλη για την πρόταση κατάθεσης του 50% βουλευτικής  της αποζημίωσης

Το «τερμάτισαν» χτες η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά την υποκρισία στην προσπάθειά τους να κρύψουν τις μεγάλες τους ευθύνες για τα τεράστια κενά στο σύστημα Υγείας.

Την αρχή έκανε ο πρωθυπουργός, που με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ζήτησε από τους βουλευτές της ΝΔ, τους υπουργούς και τους υφυπουργούς να καταθέσουν το ήμισυ του μισθού τους τούς επόμενους δύο μήνες, για την ενίσχυση του ειδικού λογαριασμού κατά του κορονοϊού. Κι αυτό συνοδευμένο με φράσεις όπως «ο πολιτικός κόσμος της χώρας μας πρέπει να σταθεί στην πρώτη γραμμή της αλληλεγγύης», «απέναντι στην υγειονομική απειλή όλοι είμαστε ίσοι» κ.ο.κ. Αντίστοιχη απόφαση ανακοίνωσε ότι πήρε χτες και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, καταθέτοντας για τους επόμενους δύο μήνες το ήμισυ του μισθού της στον ειδικό λογαριασμό.

Την κυβερνητική πρόταση έσπευσε να δηλώσει ότι δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, «πλειοδοτώντας» σε υποκρισία και ζητώντας η μείωση να είναι υποχρεωτική, για τρεις μήνες αντί για δύο, και να επεκταθεί σε ευρωβουλευτές και όλους τους κρατικούς αξιωματούχους.

Καμία αναφορά βέβαια – από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που από κοινού απορρίπτουν διαχρονικά την πρόταση του ΚΚΕ για μόνιμη δραστική μείωση των βουλευτικών αποζημιώσεων – για τις υπόλοιπες μόνιμες περικοπές σε Υγεία, Ασφάλεια, Πρόνοια, κοινωνικές δαπάνες, εκείνες που τα αποτελέσματά τους βρίσκουν τώρα με τραγικό τρόπο μπροστά τους τα εργατικά – λαϊκά στρώματα.

Νομίζουν φαίνεται πως αφού πρώτα ξεγύμνωσαν το δημόσιο σύστημα Υγείας, αφού δεν προχωρούν έστω και τώρα σε μια σειρά αναγκαία μέτρα όπως η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, η κάλυψη εδώ και τώρα όλων των κενών θέσεων εργασίας  σε όλα τα νοσοκομεία κάνουν νέα δωράκια στο κεφάλαιο, πετάνε – σε όσους πετάνε – ένα 800ευρω το 45ήμερο, ετοιμάζοντας ταυτόχρονα νέο γύρο εργασιακού Αρμαγεδδώνα, ο λαός θα δώσει συγχωροχάρτι με μερικά «καθρεφτάκια για ιθαγενείς».

Επαναφέρουμε την πάγια πρόταση του ΚΚΕ σε ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα κόμματα, να υιοθετήσουν την μόνιμη – και όχι μόνο επ’ αφορμή της πανδημίας – δραστική μείωση των μισθών βουλευτών και άλλων υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων, την κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και των άλλων βουλευτικών προνομίων. Αυτή η πρόταση ισχύει πάντα, πόσο μάλλον σε συνθήκες όπως οι σημερινές, που ο λαός υποφέρει από τις επιπτώσεις της πανδημίας, από τις μεγάλες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα Υγείας, καθώς και από τα μέτρα κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοσίας.

Όλα τα άλλα έχουν στοιχεία υποκρισίας και δημαγωγίας αυτές τις δύσκολες ώρες, και στόχο να κρυφτούν οι μεγάλες ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Άλλωστε ούτε μία μέρα δεν  άντεξε η κυβερνητική προπαγάνδα με τους μισθούς των βουλευτών, που δήθεν θα πάνε για την υγεία του λαού! Ήρθε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, η οποία αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση μαζεύει χρήματα κυρίως για το κεφάλαιο. Μετά τους ιδιώτες κλινικάρχες τους οποίους η κυβέρνηση αρνήθηκε  να επιτάξει, σειρά έχουν οι καναλάρχες τους οποίους φροντίζει να απαλλάξει από την ετήσια -μειωμένη και αυτή- εισφορά που πληρώνουν.  Τέλος σημειώνουμε για μια ακόμα φορά,  πως σε ό,τι αφορά τους βουλευτές του ΚΚΕ, η βουλευτική αποζημίωση κατατίθεται εξολοκλήρου στο Κόμμα για την οργάνωση της λαϊκής διεκδίκησης και πάλης.