ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΣΤΙΣ 7 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Κινητοποιήσεις την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στις 7 Απρίλη, εξήγγειλαν γιατροί και υγειονομικοί, σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν σήμερα στην είσοδο του Νοσοκομείου «Αττικόν», περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και κάνοντας λόγο για «μαγική εικόνα που προσπαθεί να παρουσιάσει η κυβέρνηση».

«Διεκδικούμε ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας και την επόμενη μέρα μετά την πανδημία, μαζικές προσλήψεις μόνιμου ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των σημερινών τραγικών ελλείψεων, μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στην Υγεία και επίταξη του ιδιωτικού τομέα», ανέφεραν μεταξύ άλλων τα μέλη της ΟΕΝΓΕ, δίνοντας παράλληλα στη δημοσιότητα στοιχεία για τις ΜΕΘ αλλά και τους υγειονομικούς που έχουν νοσήσει.

«Σχεδόν το 50% των ΜΕΘ έχει καλυφθεί, ενώ το 10% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι εργαζόμενοι, καθώς τουλάχιστον 92 γιατροί και 400 υγειονομικοί βρίσκονται σε καραντίνα», ανέφερε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αφροδίτη Ρέτζιου, ενώ αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά στην εκκένωση των φοιτητικών εστιών.

«Η εκκένωση των φοιτητικών εστιών οδήγησε σε μαζικές μετακινήσεις νέων ανθρώπων ενάντια σε οποιαδήποτε υγειονομική λογική», τονίστηκε, με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ να σημειώνουν επίσης πως «διοικητές νοσοκομείων ασκούν τρομοκρατία παρεμποδίζοντας το έργο μας»!

«Τα ιδιωτικά θεραπευτήρια προχώρησαν σε επίταξη του κράτους με υψηλά νοσήλια, ενώ το “Μένουμε Σπίτι” δεν θα αργήσει να μεταβληθεί σε “ Κινδυνεύουμε Σπίτι” λόγω της υποβάθμισης της Πρωτοβάθμιας Υγείας και των μετακινήσεων προσωπικού», υπογραμμίστηκε από τα μέλη της Ομοσπονδίας, ενώ ανάλογες αντιδράσεις αναμένονται και σε τοπικό επίπεδο.

Μένει να δούμε τις απαντήσεις της κυβέρνησης στα όσα καταγγέλθηκαν (και του εισαγγελέα;), τις σχετικές ανακοινώσεις σε τοπικό επίπεδο αλλά και τη μορφή των κινητοποιήσεων, με δεδομένα τα μέτρα κατά των συναθροίσεων και την εκφρασμένη θέση για αποφυγή του συνωστισμού και του συγχρωτισμού λόγω της πανδημίας.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ