ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΚΡΟΥΣΜΑΤΟΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Ανησυχία που δυστυχώς σε κάποιες περιπτώσεις άγγιξε ακόμη και τα όρια του κοινωνικού αποκλεισμού καταγράφεται σε κοινότητα των παραλίων του νομού, όπου σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας επιβεβαιώθηκε κρούσμα κορονοιού.

Παρά το γεγονός πως τηρήθηκαν όλα τα μέτρα προστασίας με την εφαρμογή του σχετικού πρωτοκόλλου και το επιβεβαιωμένο κρούσμα (για ευνόητους λόγους δεν αναφέρουμε φύλο και ηλικία) τέθηκε σε οικειοθελή καραντίνα μέχρι τη μεταφορά του στο νοσοκομείο, τα νέα διαδόθηκαν γρήγορα στην τοπική κοινωνία, με την παραπληροφόρηση και την κινδυνολογία να βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η καχυποψία «τσουβάλιασε» και το οικογενειακό περιβάλλον του ανθρώπου που νόσησε, σε σημείο που ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας προχώρησε σε καθησυχαστική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ενημερώνοντας τους κατοίκους του χωριού πως «έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα» και σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ δόθηκαν «κατάλληλες κατευθυντήριες προκειμένου να διασφαλισθεί η δημόσια υγεία και να μην υπάρξει διασπορά του ιού».

Το περιστατικό, αν και μεμονωμένο, μάλλον θα πρέπει να κινητοποιήσει τα αντανακλαστικά της κοινωνίας, που σε δύσκολες ώρες οφείλει να κατανοήσει πως σε κανενός τις προθέσεις δεν ήταν να νοσήσει και να «μολύνει το χωριό»!

Οι ασθενείς, το περιβάλλον τους, οι δικοί τους άνθρωποι χρειάζονται στήριξη, μην ξεμπερδέψουμε με τον ιό και το βρούμε από την «ανθρωποφαγία» και την καχυποψία ορισμένων.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ