Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ: ΜΕΧΡΙ ΝΑ «ΚΟΣΚΙΝΙΣΕΙ» Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΤΑ 150 ΕΚ. €, ΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ

Να εξοφληθούν οι αγρότες άμεσα τα οφειλόμενα από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τον ΕΛΓΑ ώστε να τους δοθεί μία σημαντική οικονομική «ανάσα» εν μέσω πανδημίας, ζητά με δήλωσή του ο αναπληρωτής τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Κόκκαλης.

Μάλιστα, ο Λαρισαίος πολιτικός τονίζει πως η παραπάνω ενέργεια πρέπει να γίνει πρώτιστα και ανεξάρτητα με τη «βοήθεια» που υποσχέθηκε η κυβέρνηση προς τους αγρότες.

Αναλυτικότερα ο κ. Κόκκαλης σημειώνει πως «μέχρι να πάρουν βοήθεια οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι από τα 150 εκατομμύρια που υποσχέθηκε ο κ. Σταϊκούρας στον κ. Βορίδη χωρίς κάποια περαιτέρω εξειδίκευση, μήπως πρέπει να γίνει προσπάθεια να εξυπηρετηθούν οι αγρότες με αυτά που δικαιούνται;

Συγκεκριμένα, εκκρεμεί καταβολή των καθυστερούμενων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ από τους διασταυρωτικούς ελέγχους των ετών 2013 και 2014 κι ενώ έχουν γίνει όλοι σχετικοί έλεγχοι, εν τούτοις δεν έχει γίνει η καταβολή. Επίσης εκκρεμούν αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, να σημειώσουμε εδώ ότι σε πολλές περιοχές, όπως στην Αγιά υπάρχουν δικαιολογημένες διαμαρτυρίες αγροτών για άδικες εκτιμήσεις. Τέλος, εκκρεμούν ΠΣΕΑ 2017 για αμύγδαλο, ελιά και αλλά προϊόντα. Ας πληρώσουν τις εκκρεμότητες, μέχρι να σκεφτούνε που θα διαθέσουν τα 150 εκατομμύρια ευρώ».