Ο ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ “ΧΤΥΠΗΣΕ” ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

Τα μέτρα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως ήταν φυσικό επηρέασαν σημαντικά και τις μετακινήσεις με αποτέλεσμα αυτές οι απαγορεύσεις να έχουν άμεσα αποτυπωθεί στις διελεύσεις από τα διόδια ΄στον αυτοκινητόδρομο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της εταιρείας “Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου” τον Μάρτιο του 2020 σε σχέση με το Μάρτιο του 2019 η μείωση των διελεύσεων όλων των οχημάτων έχει αγγίξει το 53% με τα ΙΧ να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη μείωση.

Την ίδια ώρα η εταιρεία σε μια προσπάθεια να εγγυηθεί την ασφάλεια των διερχόμενων οδηγών και των επιβατών αλλά και του προσωπικού, προωθεί με κάθε μέσο την ανέπαφη διέλευση μέσω του συστήματος eway. Μάλιστα το μηχάνημα διατίθεται δωρεάν σε όλους τους χρήστες που μπορούν να το προμηθευτούν με ένα τηλεφώνημα στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών ενώ ο ανεφοδιασμός με μονάδες μπορεί να γίνει είτε τηλεφωνικά είτε μέσω κάρτας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω των μέτρων προστασίας σε κάθε σταθμό διοδίων υπάρχει μόνο ένα γκισέ σε κάθε κατεύθυνση για την εξυπηρέτηση πελατών που πληρώνουν με μετρητά ή κάρτα. Στους εργαζόμενους στα γκισέ παρέχονται όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (γάντια και αντισηπτικά) ενώ για καθαρά ψυχολογικούς λόγους σε όσους το επιθυμούν χορηγούνται και μάσκες

Παράλληλα επίσης λόγω των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και με δεδομένο ότι η εταιρεία επιθυμεί να διαθέτει ετοιμοπόλεμο προσωπικό για εργασίες στον αυτοκινητόδρομο τα συνεργεία λειτουργούν με βάρδιες πραγματοποιώντας τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης και διατήρησης της υψηλής ασφάλειας για τα κινούμενα οχήματα.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Πάντως παρά τη μείωση της κίνησης στον αυτοκινητόδρομο η εταιρεία συνεχίζει το κοινωνικό της έργο στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και έτσι τη Δευτέρα αναμένεται να κάνει μία σημαντική δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε υλικό που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του νοσοκομείου, ενώ ανάλογη δωρεά αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ