ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΤΡΙΚΙΟΙ ΚΑΙ ΠΛΗΒΕΙΟΙ κ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ;

Επίθεση του συλλόγου Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων “Ελεύθερος” στο δήμαρχο Λαρισαίων τον οποίο κατηγορούν για εμπάθεια

Λάβρος κατά της ανακοίνωσης του δήμου Λαρισαίων ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ελεύθερος», που σχολιάζοντας την πρόσφατη ενημέρωση που αφορά στην τοποθέτηση ταϊστρών για τη σίτιση των αδέσποτων της πόλης κάνει λόγο για «επιλεκτική στάση» απέναντι σε σωματεία, μιλώντας μάλιστα ανοιχτά για «εμπάθεια» με την οποία αντιμετωπίζεται ο «Ελεύθερος».

Σε σχετικό δελτίο τύπου που φέρει τον χαρακτηριστικό τίτλο «Υπάρχουν πατρίκιοι και πληβείοι κ. Δήμαρχε;», ο «Ελεύθερος» αναφέρει τα εξής:

“Σε ανακοίνωσή σας τονίζετε οτι θα τοποθετηθούν 20 ταΐστρες στη Λάρισα για τα αδέσποτα ζώα, τα οποία τούτη την περίοδο της καραντίνας περνούν ένα δεύτερο μαρτύριο, πέρα από το άθλιο κυνηγητό από υπανθρώπους που τα δηλητηριάζουν και τα κακοποιούν με χίλιους δυο τρόπους.

Στην ανακοίνωσή σας μνημονεύετε άλλους φιλοζωικούς συλλόγους, παραλείποντας για πολλοστή φορά τον “Ελεύθερο”, κάτι που αποδεικνύει οτι πιθανότατα μας αντιμετωπίζετε με εμπάθεια, που για εμάς είναι άγνωστη η αιτία της.

Την πρώτη φορά θεωρήσαμε αυτή τη στάση σας τυχαία. Την επόμενη φορά την θεωρήσαμε συμπωματική για άλλο θέμα. Τις επόμενες φορές, όπως και στην παρούσα περίπτωση, βλέπουμε οτι είναι γ ε γ ο ν ό ς η επιλεκτική σας στάση να καταπνίγετε τη συμμετοχή και του “Ελεύθερου”, ο οποίος είναι Σύλλογος με πανελλήνια εμβέλεια και κύρος, αναφορικά με την προστασία των κατοικίδιων, των οικόσιτων ζώων, των πουλιών, των αγρίων ζώων και γενικότερα της πανίδας αλλά και της χλωρίδας. Τόσο στη Λάρισα και τον νομό μας, όσο και στα υπόλοιπα μήκη και πλάτη της πατρίδας, σε συνεργασία πάντοτε με άλλους συλλόγους.

Θεωρούμε οτι οφείλετε κ. Δήμαρχε μια σταράτη απάντηση αναφορικώς με τη στάση σας, η οποία ολοφάνερα δείχνει οτι η εξαίρεση του “Ελεύθερου” και τώρα είναι αποτέλεσμα ενόχλησής σας. Από τι ενοχληθήκατε κ. Δήμαρχε; Επειδή είμαστε ανυποχώρητοι, σταθεροί, δίχως εκπτώσεις στον αγώνα μας για την προστασία των ζώων και δεν χα’ι’δεύουμε ούτε εσάς, ούτε οποιονδήποτε άλλον που εμπλέκεται στην προσπάθεια προστασίας των ζώων;”.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ