ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Η Δ.Α. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΜΜΟΛΗΨΙΕΣ

Σε απάντηση της δημοτικής αρχής του δήμου Τεμπών στην καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για παράνομες αμμοληψίες σε κοινότητες του δήμου αναφέρονται τα παρακάτω:

Λαμβάνοντας υπ’ όψη:

α) την από 10-10-2019 ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου Όσσας, όπου προτείνεται άμεσος καθαρισμός του ρέματος ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ στο ύψος της γέφυρας που ενώνει το Συκούριο με την Όσσα

β) την από 10-12-2019 επιστολή του κ. Κατσιάνη Δημητρίου, πρώην αντιδημάρχου του δήμου Νέσσωνος, όπου αναφέρεται αναλυτικά η αναγκαιότητα καθαρισμού του ρέματος

γ) την προφορική συναίνεση του Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Συκουρίου κ. Γκουντή Μιχάλη, από τον οποίο ζητήθηκε απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου, η οποία αναμένεται να παρθεί την Παρασκευή 3-4-2020, όπως μας ενημέρωσε ο Πρόεδρος κ. Γκουντής

δ) ότι, ο καθαρισμός του ρέματος ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ είχε προγραμματισθεί να πραγματοποιηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, έχοντας εκδοθεί και άδεια απαλλαγής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όμως λόγω έλλειψης χρηματοδότησης δεν πραγματοποιήθηκε.

Αυτά για την ιστορία τώρα στο δια ταύτα.

Λόγω της αδυναμίας του δήμου μας να πραγματοποιήσει τον καθαρισμό του ρέματος ΣΥΚΟΥΡΙΩΤΗΣ με δικά του μέσα τα οποία δεν διαθέτει και δοθείσης της ευκαιρίας με την εγκατάσταση εργολάβου στο έργο «αγροτική οδοποιία στο Πουρνάρι». Ήρθαμε σε συνεννόηση μαζί του και συμφωνήσαμε, να αναλάβει τον καθαρισμό του ρέματος και τα αδρανή υλικά να τα εναποθέτει σε δημοτική έκταση στο Πουρνάρι και στην Όσσα. Μετά το πέρας του καθαρισμού θα κυβιστούν από την τεχνική υπηρεσία του δήμου τα αδρανή υλικά και θα γίνει εκκαθάριση αξίας εργασίας – αδρανών υλικών και θα μας χρεωθεί ή θα μας πιστωθεί η διαφορά, ανάλογα του αποτελέσματος. Επιπροσθέτως εδώ να δηλώσω τα αδρανή υλικά που απομακρύνονται είναι φερτά και εμποδίζουν την ομαλή ροή του νερού. Η εξόρυξή τους θα είναι μέχρι το επιτρεπτό όριο της κοίτης του ρέματος.

Εδώ να τονίσω ότι στο δημοσίευμα καταγγελία η «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ», κατά την γνώμη μου, σκοπίμως δεν αναφέρει ότι γίνεται καθαρισμός του ρέματος παρά μόνο εστιάζεται στην εξόρυξη του αμμοχάλικου, για λόγους εντυπώσεως και μόνο. Είναι ντροπή εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος και μάλιστα επικεφαλής παράταξης να πανηγυρίζει ότι σταμάτησε τις παράνομες ενέργειες, για ένα θέμα που δύο χωριά καταθέτουν την αγωνία τους μη συμβεί κάποια απρόβλεπτη κατάσταση.

Έτσι συναισθανόμενοι την επικίνδυνη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και αφουγκραζόμενοι την αγωνία των κατοίκων Όσσας και Συκουρίου. Η πρότασή μας είναι να συνεχίσουμε τον καθαρισμό του ρέματος ανατολικά και δυτικά της γέφυρας σε απόσταση 100 μέτρων και προς τις δύο κατευθύνσεις και επιτέλους αυτό να καθαρισθεί, ώστε να προλάβουμε απρόβλεπτες καταστάσεις από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Παρακαλώ να απαντήσετε θετικά ή αρνητικά στην πρότασή μας αυτή”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ