Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ: ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΚΑΤΑΦΕΥΓΕΙ ΣΕ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΛΟΓΙΚΕΣ  ΚΑΜΜΕΝΗΣ ΓΗΣ

Ανακοίνωση του πρώην δημάρχου που ρωτά από πότε ενοχοποιείται η κατάθεση απόψεων και προτάσεων και τονίζει ‘οτι είναι “Άνθρακες η θριαμβολογία για την ΔΕΥΑΕΛ”

Η παράταξη μας έχει δώσει δείγματα γραφής από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αυτό αποδεικνύεται περίτρανα από την πρόσφατη κατάθεση των προτάσεων μας σε μια σειρά θεμάτων που συζήτηθηκαν στην πρόσφατη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ελασσόνας.

Έχουμε αποφασίσει με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες να τους ενημερώνουμε για όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και να τους κάνουμε γνωστές τις δικές μας απόψεις και προτάσεις., κάτι που παρεμπιπτόντως δεν το πράττει η Δημοτική Αρχή.

Αν αυτό θεωρείται από τον κ. Ν. Γάτσα προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, εμείς το χαρακτηρίζουμε υπεύθυνη στάση.

Από πότε ενοχοποιείται η κατάθεση απόψεων και προτάσεων;

Μήπως από τη στιγμή που αποφασίσαμε ως παράταξη να εγκαινιάσουμε έναν νέο τρόπο επικοινωνίας με τους πολίτες;

Για μένα προσωπικά αλλά και για τα μέλη της παράταξης « Αλλάζουμε», αυτή η απόφαση κρίθηκε απολύτως επιβεβλημένη για την ενημέρωση των συμπολίτων και κυρίως εκείνων που δεν παρευρίσκονται στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου ή για οποιονδήποτε λόγο δεν τις παρακολουθούν από το διαδίκτυο.

Στην προσπάθεια λοιπόν του κ. Γάτσα να βαφτίσει το κρέας-ψάρι, εμείς απαντάμε με στοιχεία τα οποία και παραθέτουμε παρακάτω:

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Στις 31/08/2014 παραλάβαμε ένα ταμείο 3.053.444,78 ευρώ. Στις 31/07/2019 το ταμείο του Δήμου ανέρχονταν στο ποσό των 3.277.954,07 ευρώ.

Θεωρήσαμε σκόπιμο να μην κρατήσουμε ομήρους τους προμηθευτές μας, τα τιμολόγια των οποιών συνεχίζαμε να πληρώνουμε μέχρι και τις 20 Αυγούστου.

Το ταμείο που παραδώσαμε 31.8.19 ανέρχονταν στο ποσό των  2.677.075 06 ευρώ.

Δεν πιστεύουμε ότι χρειάζεται κάτι παραπάνω από μια απλή παράθεση στοιχειών τα οποία το μόνο που δεν επιβεβαιώνουν είναι την δραματική κατάσταση που επικαλείται ο κ. Γάτσας.

Όσον αφορά τα περί  εγκατάλειψης του Δήμου, σας προκαλούμε κ. Γάτσα να δημοσιοποιήσετε όλα τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σήμερα καθώς και πότε δημοπρατήθηκαν. Δυστυχώς αν το κάνετε θα εκτεθείτε γιατί σήμερα επτά μήνες μετά τη ανάληψη των καθηκόντων σας ούτε ένα έργο δεν έχει δημοπρατηθεί (μικρό ή μεγάλο).

ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΑΕΛ

Σχετικά με τη  θριαμβολογία που αναπτύσσεται  για την εξόφληση των οφειλομένων προς τη ΔΕΥΑΕΛ  δυστυχώς ο Δήμαρχος  δεν είναι καλά ενημερωμένος, καθώς οι οφειλές προς τη ΔΕΥΑΕΛ αφορούν μόνο  το 2019 και όχι αρκετά χρόνια όπως ψευδώς ισχυρίζεται και μάλιστα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019, αφού μέχρι τότε δε υπήρχε  σε καμία παροχή του Δήμου υδρόμετρο.

Ξεχνά προφανώς  ο κ. Γάτσας, πως με μηνύσεις του ιδίου και των συνοδοιπόρων του, κατά στελεχών της προηγούμενης Δημοτικής αρχής,  διακόπηκε  ο άτυπος συμψηφισμός  μεταξύ  της δαπάνης ηλεκτρισμού των πηγών υδροδότησης που  επιβάρυνε το Δήμο, έναντι  της κατανάλωσης νερού  των παροχών του Δήμου.

Εμείς κ. Γάτσα δεν θα σας μηνύσουμε για τα χρήματα που εξασφαλίσατε για την εξόφληση των οφειλών προς τη ΔΕΥΑΕΛ, όπως εσείς και οι συνοδοιπόροι σας κάνατε όταν η δική μας Δημοτική αρχή εξασφάλισε 1.900.000,00 για την εξόφληση των οφειλομένων του Δήμου προς τη ΔΕΗ.

Αφού όπως ισχυρίζεστε δεν έχετε αντίρρηση για την κατάθεση προτάσεων γιατί μέχρι σήμερα δεν μας δώσατε τα στοιχεία που ζητήσαμε με το αρ. πρωτ. 3909/10-3-2020 έγγραφό μας προς την οικονομική υπηρεσία του Δήμου;

Για την  εξυπηρέτηση των λίγων και αρεστών σας παραθέτουμε μόνο μερικούς πρόσφατους Αριθμούς Διαδικτυακής Ανάρτησης ΑΔΑ στο πρόγραμμα Διαύγεια: 62ΕΤΩΡΟ-Φ3Δ, 6ΗΔΕΩΡΟ-6ΘΥ, ΩΧΒΥΩΡΟ-ΨΞΔ, ΩΦΣ6ΩΡΟ-ΓΛΔ, ΩΡΔΗΩΡΟ-ΣΔΕ

Κλείνοντας θα ήθελα να σημειώσω ότι ειλικρινά λυπάμαι που η Δημοτική Αρχή καταφεύγει σε παλαιοκομματικές λογικές της καμμένης γης και χαρακτηρίζει δραματική την οικονομική κατάσταση του Δήμου μας κι αυτό ενώ τα οικονομικά στοιχεία δημοσιεύτηκαν σε όλα τα ΜΜΕ και αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δραματική δεν ήταν αλλά καταφέραμε να εξοφλήσουμε μέσα στο καλοκαίρι του 2019 προμηθευτές και συνεργάτες, όπως άλλωστε κάναμε καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας μας, ενώ επιπρόσθετα ενταλματοποιήσαμε αρκετές ακόμη υποχρεώσεις του Δήμου οι οποίες πληρώθηκαν στη συνέχεια από εσάς αλλά με πολύ μεγάλη καθυστέρηση.

Και κάπως έτσι αγαπητοί της Δημοτικής Συμπαράταξης  χρησιμοποιώντας λάθος μεθόδους  και λάθος στοιχεία δεν μπορεί να βγει ποτέ καλό ένα φαγητό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ