ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΣ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑΣ

Με τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων σε πλήρη εφαρμογή και τη συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων κλειστά άλλαξε η καθημερινότητα των Λαρισαίων και μαζί η εικόνα της πόλης.

Μεσημέρι Πέμπτης στην άλλοτε πολύβουη Λάρισα η αίσθηση παραπέμπει σε μέρες θερινής ραστώνης, με τους εφοδιασμούς των καταστημάτων να συνεχίζονται κανονικά και κεντρικούς της δρόμους έρημους (Καρδίτσης, Ηρώων Πολυτεχνείου, Παπαναστασίου), ενώ οι μειωμένες τιμές των καυσίμων ουδόλως δελεάζουν τους ΙΧήδες, καθώς τα κατειλημμένα από οχήματα πάρκινγκ σε επαναφέρουν στην πραγματικότητα μιας πόλης που «μένει σπίτι» λόγω της πανδημίας.

Σε χαλαρούς ρυθμούς κινείται η Λάρισα, με τους φαρμακοποιούς να εξυπηρετούν τον κόσμο μέσα από κατεβασμένα ρολά, τους… μασκοφόρους να κινούνται για τα απαραίτητα ψώνια σε σούπερ μάρκετ και μανάβικα, ενώ ακόμη και κεντρικά περίπτερα ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω κορονοιού.

«Ζωντανεύουν» κάπως τα πράγματα οδεύοντας προς την κεντρική πλατεία, αισθητά μειωμένη η κίνηση σε ΕΛΤΑ και τράπεζες, με τα περιπολικά της αστυνομίας να εποπτεύουν την κίνηση κάνοντας συστάσεις για αποφυγή του συνωστισμού, την ώρα που τα παιδιά της αιμοδοσίας του ΓΝΛ συνεχίζουν το έργο τους και ιδιοκτήτες ζώων απολαμβάνουν τη βόλτα με τους τετράποδους φίλους τους.

Άδειοι κεντρικοί πεζόδρομοι, με την κίνηση στην Κούμα, την Πατρόκλου και τη Μεγ. Αλεξάνδρου να θυμίζει Αύγουστο, κλειστά καφέ και μπαράκια, ακόμη και στέκια έτοιμου φαγητού που προτίμησαν τα ρολά από το delivery.

«Το κατάστημα θα παραμείνει κλειστό έως….?», αναρωτιέται ο καταστηματάρχης και μαζί του μια πόλη και μια ολόκληρη χώρα, που άλλαξε ρυθμούς περιμένοντας τη λήξη ενός παγκόσμιου συναγερμού, που ας ελπίσουμε πως θα μας βρει σοφότερους, πιο ανθρώπινους και αλληλέγγυους και με όσο το δυνατόν λιγότερες απώλειες.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ