ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Το συνδικάτο εργαζομένων στην Τ.Α. νομού Λάρισας καταγγέλλει τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή 

Η πρόθεση της δημοτικής αρχής του δήμου Τυρνάβου να παραδώσει κομμάτι του τομέα της καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε ιδιώτες δεν είναι κεραυνός εν αιθρία για μας.

Είναι σίγουρο ότι η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί απαρχή μιας διαδικασίας να περάσει ολόκληρη η υπηρεσία καθαριότητας του δήμου σε ιδιώτες. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής πρακτικής που χρόνια τώρα μεθοδευμένα οδηγεί προς σεαυτή την κατεύθυνση.
Η δημοτικήαρχή, πιστή στο δόγμα της κυβέρνησης για πλήρη ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και τομέων στους ΟΤΑ, αρπάζοντας την ευκαιρία λόγο της κατάστασης της νόσου από τον κορονοϊό covid-19 προχωρά και μάλιστα με συνοπτικές διαδικασίες και με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου στην εκχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες εργολάβους.

Αξιοποιώντας την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο δήμος, που λόγω της πολιτικής της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ προηγουμένως, είναι υποστελεχωμένος όπως και το σύνολο των δήμων της χώρας, δίνεται το ελεύθερο πλέον στην κάθε δημοτική αρχή να παραδίδει σε ιδιώτες εργολάβους τομείς όπως η καθαριότητα αντί να πάρει μόνιμο προσωπικό.
Ο δήμος θα έπρεπε να έχει μια οργανωμένη υπηρεσία καθαριότητας με τα απαραίτητα μέσα, εργαζόμενους με σταθερή εργασία, πλήρη ασφαλιστικά, μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα, ώστε να μπορεί όχι μόνο να κάνει την αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και να μπορεί να διατηρεί καθαρά τις πόλεις και τα χωριά.

Αντί αυτών είδαμε τα προηγούμενα χρόνια κυβερνήσεις, Περιφέρειες και δήμους να αφήνουν το πρόβλημα να οξύνεται παραπέρα.
Ήδη τα Δ.Δ. του Αμπελώνα της Ροδιάς, Δελεριων και Βρυοτοπου τα απορρίμματα μετρούν 10 μερες χωρίς αποκομιδή ενώ η Ανακύκλωση μαζεύεται μια φορά την εβδομάδα και αυτή όχι σε όλο το Δήμο Τυρναβου ενώ το προσωπικό που έχει απομείνει στο τομέα των συνοδών απορριμματοφόρων είναι 6 εργαζόμενοι!!!!
Θα μας βρουν μπροστά τους
Καλούμε το δήμαρχο Τυρνάβου και την δημοτική αρχή να πάρει πίσω την απόφαση τους έστω και τώρα.
Από τη μεριά μας δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να προχωρήσουν σε αποφάσεις που καταστρατηγούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να
εξασφαλίσουν την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
Η απαξίωση διαχρονικά του μηχανολογικου εξοπλισμού και της ίδιας της καθαριότητας καθόλου τυχαία δεν είναι.
Φυσικά ούτε οι δηλώσεις του σημερινού Δημάρχου και της δημοτικής αρχής μόλις ανέλαβε ότι θα κάνει τα αδύνατα να πάρει αυτοκίνητά και να βελτιώσει την υπηρεσία καθαριότητας εναρμονίζονται με την πραγματικότητα
Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας αφορά όλους και τους εργαζόμενους και τους δημότες, γιατί αυτοί θα πληρώσουν τον εργολάβο μέσα από τα δημοτικά τέλη.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Απαιτούμε από το δήμαρχο Τυρνάβου να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης ΤΩΡΑ.
Να δοθούν τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και τα γάλατα που προβλέπονται για όλους τους εργαζόμενους και επιπλέον τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας τους λόγω κορωνοϊού (γάντια, μάσκες, στολές μιας χρήσης, αντισηπτικά
κλπ) και όχι με την δικαιολογία των ελλείψεων στην αγορά να δίνονται με το σταγονόμετρο ή και καθόλου.
Να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε μείωση στους μισθούς.

Κανείς μόνος. Δυναμώνουμε τη φωνή, δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ