ΛΑΊΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης με αφορμή την ανάθεση σε ιδιώτης της αποκομιδής απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων

Η δημοτική αρχή της ΝΔ, στηριζόμενη στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, άρπαξε την ευκαιρία και προχωρεί μέσα σε τρεις μέρες στην εκχώρηση μέρους  της καθαριότητας, αποκομιδής απορριμμάτων και ανακύκλωσης σε ιδιώτες εργολάβους.

Η συγκεκριμένη ενέργεια της δημοτικής αρχής στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση εξ’ολοκλήρου των υπηρεσιών καθαριότητας, πράσινου και η τακτική που ακολουθείται και τώρα με την ΝΔ και πριν με το ΣΥΡΙΖΑ είναι η ίδια, απαξιώνοντας τις ανταποδοτικές υπηρεσίες του δήμου λόγω έλλειψης μόνιμου προσωπικού και με τον παρωχημένο, ελλειπή μηχανολογικό εξοπλισμό. Σαν συνέπεια αυτών είναι η παροχή χαμηλών υπηρεσιών στο δημότη.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και προεκλογικά και τώρα είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών του δήμου, όπως συστηματικά σχεδιάζεται από όλες τις κυβερνήσεις και προωθείται από τις δημοτικές αρχές που ελέγχονται από αυτές.

Για να μην ξεχνάμε, η προηγούμενη δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε μαζί με τις άλλες παρατάξεις στο δημοτικό συμβούλιο την ιδιωτικοποίηση του ηλεκτροφωτισμού στον δήμο και την ανάθεση σε ιδιώτη μέρους των υπηρεσιών πρασίνου.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί:

  • τη δημοτική αρχή να ανακαλέσει την απόφασή της και να διεκδικήσει άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ανανέωση του μηχανολογικού εξοπλισμού στο αμαξοστάσιο.
  • τις συνδημότισσες και τους συνδημότες να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να δυναμώσουν τη φωνή τους και μαζί μας να βάλουν σε «καραντίνα» τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθεί η δημοτική αρχή με την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Χατζηκράχτης Στέλιος

Τσικριτσής Στέλιος

Μπάσμπα Διαμάντω

Μπαντόγιας Νίκος

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ