ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ

Ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων Τυρνάβου, Αμπελώνα, Δαμασίου και Αργυροπουλίου – Λυγαριάς

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της ΟΕΝΓΕ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος), για τις 7 Απρίλη ημέρα πανελλαδικής δράσης στα νοσοκομεία, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στους νοσοκομειακούς γιατρούς που βρίσκονται αυτή την δύσκολη στιγμή για την χώρα, στην πρώτη γραμμή του αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοΐου,

ερχόμενοι αντιμέτωποι καθημερινά με προβλήματα που καθιστούν το έργο τους δύσκολο, καταβάλλοντας υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να βγούμε όλοι νικητές.

Οι εκάστοτε κυβερνήσεις απαξιώνουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα να παρουσιάζονται τεράστιες ελλείψεις, καθώς η υγεία σταμάτα να αντιμετωπίζεται ως κοινωνικό αγαθό και οδηγείται στην εμπορευματοποίηση της. Με αίσθημα ευθύνης τηρούμε όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας εμείς και οι οικείοι μας. Αντιμετωπίζουμε όλοι μαζί αυτή τη δοκιμασία, με αλληλεγγύη, οργάνωση και διεκδίκηση.

Ηθική υποχρέωση μας , να μη μείνουμε σιωπηλοί στις τραγικές ελλείψεις που υπάρχουν στα νοσοκομεία και στις πρωτοβάθμιες μονάδες υγείας και να διεκδικήσουμε μαζί τα αιτήματα τους, τα οποία είναι:

✓ Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό. Να τους χορηγηθούν όλα τα απαραίτητα μέσα ατομική προστασίας.

✓ 24ωρη λειτουργία των Κέντρων Υγείας.

✓ Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα των ιδιωτικών νοσοκομείων. Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες.

✓ Να επιταχθούν ξενοδοχεία, στα οποία θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί των δημόσιων νοσοκομείων και οι ασθενής από κορονοϊό που δεν νοσηλεύονται.

✓ Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς. Άμεσες μαζικές προσλήψεις γιατρών Εργασίας και τεχνικών Ασφάλειας και εντατικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας.

✓ Πρόσθετες άδειες με πλήρεις αποδοχές στους εργαζόμενους με χρόνια νοσήματα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, στις εγκυμονούσες.

✓ Την κατάργηση όλων των αντεργατικών διατάξεων των ΠΝΠ. Να κηρυχτούν παράνομες όλες οι απολύσεις που έγιναν από 1η Μάρτη και οι αρνητικές μεταβολές στις συμβάσεις, στα ωράρια, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις.

✓ Την αυτόματη κατάργηση τώρα όλων των απαράδεκτων απαγορεύσεων στη συνδικαλιστική δράση, όπως το άρθρο 12 της ΠΝΠ που ανοίγει ξανά το δρόμο για επιτάξεις απεργών και κήρυξη πολιτικής επιστράτευσης σε κλάδους που διεκδικούν.

✓ Το δώρο Πάσχα να δοθεί στο ακέραιο και στην ώρα του.

✓ Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Να μην υπάρχουν διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεπικοινωνιών, νερού.

✓ Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους προς Δημόσιο, τράπεζες, κατάργηση πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και κατασχέσεων».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ