ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΡΑ

Τη δημοτική αρχή καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο σύλλογος υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας

Σε ανακοίνωση – καταγγελία προχώρησε ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας στηλιτεύοντας την απόφαση για ανάθεση τμήματος της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

«Καταγγέλλουμε τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τυρνάβου που  με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής προχωρά στην παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες.

Δεν θα μείνουμε άφωνοι απέναντι στα κυβερνητικά μέτρα που αξιοποιούν οι Δήμαρχοι και δημοτικές αρχές με αποτέλεσμα να εντείνουν την επίθεση τους στα δικαιώματα των εργαζομένων και των δημοτών του κάθε Δήμου.

Απαιτούμε από το δήμαρχο Τυρνάβου να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης ΤΩΡΑ.

Να απαιτήσει και να προσλάβει  Μόνιμο Προσωπικό (του δίνει το δικαίωμα η ΠΝΠ) διεκδικώντας και τα αντίστοιχα κονδύλια από το κράτος.

Το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών μας αφορά όλους και τους εργαζόμενους και τους δημότες, γιατί αυτοί θα πληρώσουν τον εργολάβο μέσα από τα δημοτικά τέλη.

Καλούμε το δήμαρχο να πάρει πίσω την απόφαση του έστω και τώρα.

Από τη μεριά μας δηλώνουμε αν νομίζουν ότι θα εκμεταλλευτούν την κατάσταση και θα προχωρήσουν σε αποφάσεις που καταστρατηγούν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξασφαλίσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων είναι βαθιά γελασμένοι.

Να καταργηθούν ΤΩΡΑ τα μέτρα των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που τσακίζουν τις εργασιακές σχέσεις και να βγάλουν από το μυαλό τους οποιαδήποτε μείωση μισθών. Δυναμώνουμε την φωνή δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας.

Να ναι σίγουροι ότι θα μας βρουν μπροστά τους».

φωτο ΑΡΧΕΙΟΥ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ