ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ «ΞΕΜΑΛΛΙΑΣΜΑ» ΚΑΙ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΜΗΝΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΟΜΜΩΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Διαδικτυακό… «ξεμάλλιασμα» καταγράφεται τα τελευταία 24ωρα στη Λάρισα με αφορμή τη μήνυση κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσε το Σωματείο Κομμωτών Λάρισας  σχετικά με την παραβίαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών που διώκεται σύμφωνα με το άρθρο 285 Π.Κ., ενώ σε μια απίστευτη εξέλιξη το θέμα, για το οποίο θα ακολουθήσει προκαταρκτική εξέ­ταση προκειμένου να διερευνηθεί

η τέλεση αξιοποίνων πράξεων,  έφτασε να απασχολεί ακόμη και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, καθώς στην υπόθεση εμπλέκεται Λαρισαία δικηγόρος!

Αφορμή στάθηκε ανάρτηση της δικηγόρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που παρουσίαζε τη νέα της κόμη διά χειρός κολλητής της, όπως σημείωνε, ωστόσο η αλλαγή στο μαλλί κινητοποίησε τα αντανακλαστικά του σωματείου Κομμωτών που προχώρησε την Κυριακή σε κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, χρησιμοποιώντας μάλιστα στο σχετικό κείμενο το όνομα, την ιδιότητα, αλλά και τις φωτογραφίες της δικηγόρου, όπως αυτές αναρτήθηκαν στο f/b.

Στο… τσουνάμι αντιδράσεων που ακολούθησε έπεσαν βροχή τα σχόλια, με τη δικηγόρο να φέρεται αποφασισμένη να κινηθεί με τη σειρά της νομικά, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του paidis.com το θέμα έφτασε μέχρι και τον Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, την ώρα που δεν έλειψαν οι προτροπές προς τη Λαρισαία δικηγόρο για αναφορά στο ΔΣΛ εναντίον του συναδέλφου της που συνέταξε τη μήνυση!

Τέλος και σε μια εντελώς διαφορετική διάσταση, στην όλη υπόθεση ενεπλάκη με τη μορφή σχολίων και δημοτική σύμβουλος, η οποία σε ένα απίστευτο… άλμα θεώρησε καλό να αναφερθεί στη δομή του Κουτσόχερου και την μετακίνηση των προσφύγων (!), καλώντας τη δικηγόρο να προτρέψει τον συνάδελφό της που κατέθεσε τη μήνυση να πράξει αναλόγως και «να κάνει μηνύσεις, όχι μία μήνυση, στους πρόσφυγες και στους παράνομους μετανάστες δηλ. μη νόμιμους, για να μην παρεξηγηθώ, αυτούς που μαζεύτηκαν στην πλατεία της Μάνδρας για να μπουν στο λεωφορείο του ΚΤΕΛ από Τρίκαλα προς Λάρισα. Γιατί είναι δημόσιος κίνδυνος, για τους ήδη επιβιβασθέντες επιβάτες, για τους κατοίκους της Μάνδρας και για τους ίδιους. Και να τους βάλουν και πρόστιμα. Αρκετά πληρώνουμε στην Ελλάδα, την πατρίδα μας εμείς οι ‘Έλληνες»!

Σημειώνεται πως η ίδια, πάντα στο ίδιο… τέμπο, δεν διστάζει να εμπλέξει στο σχόλιό της ακόμη και συνάδελφό της, πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, επικαλούμενη ανάρτησή του στην οποία εμφανίζεται να βάφει τα μαλλιά της γυναίκας του, μπαίνοντας μάλιστα σε διαδικασία να αναρωτηθεί αν ο δικηγόρος του Σωματείου Κομμωτών «προτίθεται να του κάνει μήνυση και αυτού;».

Η υπόθεση, που εξελίχθηκε σε τραγέλαφο, δείχνει να αποτελεί-και λόγω εγκλεισμού-θέμα διαδικτυακής κουβέντας στην πόλη, αφήνοντας δυστυχώς σε δεύτερη μοίρα το πολύ σοβαρό ζήτημα που αναδείχθηκε μέσω της μήνυσης του Σωματείου Κομμωτών, που σε ανακοίνωσή του επισημαίνει τον σοβαρό κίνδυνο που ελλοχεύει για τη δημόσια υγεία τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “είμαστε αποφασισμένοι μα μην επιτρέψουμε την συνέχιση του φαινομένου της παράνομης εργασίας των κομμωτών- κομμωτριών ειδικά στην παρούσα συγκυρία. Δυστυχώς οι καταγγελίες παράνομης εργασίας κομμωτών-κομμωτριών (χωρίς την απαιτούμενη άδεια και την απαραίτητη έναρξη επαγγέλματος) πληθαίνουν.

Θέλοντας λοιπόν να προασπίσουμε τα συμφέροντα μας αλλά και το κοινωνικό σύνολο (αφού είναι ορατός ο κίνδυνος εξάπλωσης του κορονοϊού) θα προβούμε εκ νέου στις απαραίτητες ενέργειες χρησιμοποιώντας ένα επαρκέστατο νομικό οπλοστάσιο που μας προστατεύει”.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ