ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΥΝΟΥΠΟΚΤΟΝΙΑΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Αμεσα ξεκινάει το πρόγραμμα κουνουποκτονίας του Δήμου Λαρισαίων μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Οι παρεμβάσεις του προγράμματος θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του ερχόμενου Σεπτεμβρίου.

Ο Δήμος Λαρισαίων λαμβάνοντας υπόψη ότι, τα κουνούπια αποτελούν ένα σοβαρό παράγοντα κινδύνου για την εξάπλωση ασθενειών για τις οποίες είναι διαβιβαστές, ενώ σημαντικά δυσμενείς είναι και οι επιπτώσεις στην οικονομία και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων στις περιοχές όπου αναπτύσσονται υψηλοί πληθυσμοί κουνουπιών,  ότι  κατά το 2019 όπως και το 2018 υπήρξαν περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στον Δήμο μας, όπως και σε πολλές πόλεις και περιοχές της Ελλάδας, και ότι υπάρχει κίνδυνος εισαγωγής και άλλων παθογόνων που μεταδίδονται με κουνούπια (π.χ. πλασμώδιο ελονοσίας, ιών Zika, Chikungunya, Δάγκειου πυρετού), προχώρησε στην οργάνωση  έργου καταπολέμησης κουνουπιών.

Το έργο καταπολέμησης των κουνουπιών βασίζεται στη μείωση του πληθυσμού των κουνουπιών μέσω του περιορισμού των εστιών αναπαραγωγής τους, στην εφαρμογή ολοκληρωμένων προγραμμάτων διαχείρισης κουνουπιών και στην παρεμπόδιση της επαφής μεταξύ διαβιβαστών και ανθρώπων.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ