3.000 ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΣΑΠΟΥΝΙΟΥ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δεν απαιτείται απολύμανση σε περιοχές που δεν εμφάνισαν κρούσμα υποστηρίζει ο καθηγητής Υγιεινής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Χρ. Χατζηχριστοδούλου

Νέα σύσκεψη για τα μέτρα κατά του κορονοϊού πραγματοποιήθηκε σήμερα, 7-4-2020, στο Δημαρχείο Τυρνάβου, παρουσία του καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλους της ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων και λοιμωξιολόγων της Χώρας μας κ.  Χρήστου Χατζηχριστοδούλου.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν τόσο η καλύτερη δυνατή εφαρμογή των ήδη ληφθέντων μέτρων όσο και η περαιτέρω ενίσχυση τους. Επιπλέον, αναλύθηκαν διεξοδικώς η χρησιμότητα και αποτελεσματικότητα ορισμένων μέτρων.

Όσον αφορά τις απολυμάνσεις ο καθηγητής ενημέρωσε ότι δεν είναι χρήσιμο να πραγματοποιούνται γενικά σε όλους τους χώρους, παρά μόνο στους χώρους όπου εμφανίζονται κρούσματα. Για τη χρήση της μάσκας τονίστηκε ότι μπορούν οι κάτοικοι να τις χρησιμοποιούν σε κλειστούς χώρους όπου δεν μπορεί να τηρείται η απόσταση των δύο μέτρων, για δε τις υφασμάτινες μάσκες πρέπει να υπάρξει μετά τη χρήση τους πλύσιμο με ζεστό νερό άνω των 60 βαθμών και σιδέρωμα.

Παράλληλα, συζητήθηκαν ενδελεχώς τα εξειδικευμένα μέτρα που θα εφαρμοσθούν σχετικά με το συνοικισμό Ρομά του Τυρνάβου. Παρενέβη ο Δήμαρχος Τυρνάβου τονίζοντας πως μέσω του προγράμματος ΤΕΒΑ θα διανεμηθούν στον οικισμό των Ρομά πάνω από 3.000 υφασμάτινες μάσκες και αντίστοιχη ποσότητα σαπουνιών.

Σαφώς εξήχθη το συμπέρασμα πως η πλέον αποδοτική στρατηγική είναι η αυστηρή εφαρμογή του περιορισμού κυκλοφορίας και η πιστή τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας.

Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας ευχαρίστησε θερμά τον καθηγητή κ. Χρήστο Χατζηχριστοδούλου που παρά το ασφυκτικό πρόγραμμα του συνδράμει στο Δήμο Τυρνάβου. Επιπλέον, αμφότεροι συμφώνησαν η εποικοδομητική αυτή συνεργασία να συνεχισθεί.

Τέλος, ο Δήμαρχος Τυρνάβου επανέλαβε την έκκληση του για αυτοσυγκράτηση και αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Στη σύσκεψη, εκτός του Δημάρχου και του καθηγητή Χατζηχριστοδούλου, συμμετείχαν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ανδρέας Γιαννόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Χριστόφορος Κατσαρός, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης Διοικητικών Υπηρεσιών & Κοινωνικής Πολιτικής Γρηγοριάδου Μαρία, η Διευθύντρια του Κέντρου Υγείας Τυρνάβου Νικητίδου Αναστασία και ο Παναγιώτης Τσακίρης ειδικός διαμεσολαβητής Ρόμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ