ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΑΝ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Μια ολόκληρη περιοχή περίπου 2.000 στρεμμάτων πλημμύρισε μαζί με ένα μέρος του βιολογικού καθαρισμού της Λάρισας τις τελευταίες ημέρες λόγω των έντονων βροχοπτώσεων προκαλώντας ζημιές σε καλλιέργειες και υποδομές αλλά και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την απουσία ουσιαστικών αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή.

Τα πλημμυρικά φαινόμενα προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό διαμαρτυρίες με άτομα που έχουν εγκαταστάσεις και καλλιέργειες στην περιοχή να απαιτούν μέσω του paidis.com ουσιαστικά έργα στην περιοχή από την περιφέρεια και το δήμο.

“Σε παρακαλώ γράψε κάτι μήπως και συγκινηθεί κανείς στην περιφέρεια και στο δήμο Λαρισαίων. Αν και εκεί το μόνο που τους νοιάζει είναι οι δρόμοι ( ανω Κολοκοτρωνίτσι – κάτω Κολοκοτρωνίτσι ) τα ψηφουλάκια ξέρεις. Το πρόβλημα βέβαια είναι γενικό όταν βρέξει πλημμυρίζει η μισή Θεσσαλία και το καλοκαίρι λέμε το νερό νεράκι.

Φυσικά η περιφέρεια θα αντιτάξει πως το ΕΣΠΑ δεν επιδοτεί αρδευτικά έργα. Αλλά ας τα χαρακτηρίσει αντιπλημμυρικά που στην ουσία είναι και ας στρέψουν το νερό προς στραγγιστικά κανάλια σε όλη τη Θεσσαλία εμπλουτίζοντας τον υδροφόρο ορίζοντα. Ας βρουν μια λύση γι’ αυτό είναι οι μηχανικοί -γεωλόγοι στην Περιφέρεια”.

Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ένας από τους αναγνώστες ο οποίος επισημαίνει και το πρόβλημα στον βιολογικό καθαρισμό της Λάρισας, τμήμα του οποίου επίσης πλημμύρισε.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ