ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΙΟΥ ΣΕ ΝΕΑΡΟ ΡΟΜΑ

Συναγερμός σήμανε στον δήμο Λαρισαίων μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοιού σε νεαρό ρομά που διαμένει στη Λάρισα, ενώ σε μια πρώτη αντίδραση η δημοτική αρχή προχώρησε άμεσα σε ενημέρωση του οικισμού με την χρήση τηλεβόα.

Κάτοικοι ενημερώθηκαν για την ανάγκη αποφυγής μετακινήσεων προκειμένου να μειωθεί το ενδεχόμενο διασποράς, ενώ επιτόπου βρίσκονται και περιπολικά της αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων.

Ο νεαρός ρομά, που νοσηλεύεται στο ΠΓΝΛ, φέρεται να ταξίδεψε τις προηγούμενες μέρες στην Πάτρα, ενώ η εξέλιξη αναμένεται να απασχολήσει σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον δήμαρχο Λαρισαίων, τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, τον πρόεδρο του ΔΣ και εκπρόσωπο της κοινότητας των Ρομά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοτική αρχή προσανατολίζεται να προχωρήσει άμεσα σε πραγματοποίηση τεστ ανάμεσα στους  κατοίκους του οικισμού, αναλαμβάνοντας το κόστος για εξετάσεις που θα ανατεθούν σε ιδιωτικά εργαστήρια, ενώ σύμφωνα με όσα ανέφερε στο paidis.com αντιδήμαρχος θα επαναληφθεί η απολύμανση σε όλο τον οικισμό, όπως έγινε πρόσφατα.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ