83 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1.884 ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Αυστηρά πρόστιμα για όσους επιχειρήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό

Κατά 52 αυξήθηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα, είναι πλέον 1.884, ανακοίνωσε την Τετάρτη ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας.

Όπως ενημέρωσε, και ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε κι έφθασε σε 83 (οι 23 γυναίκες), από 81 χθες, Τρίτη, την ίδια ώρα (18:00). Η μέση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 87% είχαν κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Από τα συνολικά κρούσματα, το 57% είναι άνδρες. Τα 509 κρούσματα σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ άλλα 808 είναι σχετικά με επαφή με άλλο κρούσμα.

Συνολικά 84 ασθενείς (20% γυναίκες) είναι σήμερα διασωληνωμένοι, κατά μέσο όρο είναι ηλικίας 67 ετών. Το 77% έχουν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικίας 70 ετών και άνω.

Δεκατέσσερις ασθενείς, τέλος, έχουν εξέλθει από ΜΕΘ.

Ενδεικτικά, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως από τους 39 ασθενείς που συνολικά νοσηλεύτηκαν στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού», οι 17 βγήκαν από τη Μονάδα, μάλιστα οι τέσσερις πήραν και εξιτήριο. «Αυτά τα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά» τόνισε ο καθηγητής.

ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙΣ

Εντατικοποιούνται τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας ενόψει Πάσχα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι πρέπει να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο , ιδιαίτερα τις ημέρες του Πάσχα και να προστατεύσουμε την ύπαιθρο και τους ηλικιωμένους.

Από σήμερα στις 18:00 το απόγευμα σε όλα τα σημεία του εθνικού δικτύου θα διενεργούνται συνεχείς έλεγχοι από την Ελληνική Αστυνομία σε 24ωρη βάση.

Όπως είπε ο ίδιος «εδώ και λίγα λεπτά, στις 18.00, έχει τεθεί σε εφαρμογή ο έλεγχος στα διόδια σε όλη την επικράτεια από και προς τα αστικά κέντρα» και ανακοίνωσε πως «από απόψε το βράδυ, όποιος κάνει υπεραστική μετακίνηση καταχρηστικά και για λόγους αναψυχής, δηλαδή για να πάει στο εξοχικό του, θα τιμωρείται με πρόστιμο 300 ευρώ, αφαίρεση πινακίδων και επιστροφή αυτοκινήτου στη βάση του».

Αυξημένος θα είναι ο έλεγχος των μετακινήσεων σε επιβατικούς σταθμούς των ΚΤΕΛ, σε λιμάνια και αεροδρόμια.

Στα ΚΤΕΛ και τα λιμάνια θα επιτρέπεται μόνο η μετακίνηση των μόνιμων κατοίκων. Εξαίρεση θα υπάρχει μόνο για στρατιωτικούς, υγειονομικούς και υπαλλήλους της πολιτικής προστασίας.

Όσοι επιχειρήσουν να κάνουν καταχρηστική χρήση της άδειας μετακίνησης τους σε κατοικίας εκτός νομού της κύριας κατοικίας τους, κοινώς στα εξοχικά και τα χωριά , θα τους επιβληθεί διπλάσιο πρόστιμο το οποίο θα ανέρχεται στα 300 ευρώ.

Επίσης θα αφαιρεθούν οι πινακίδες του οχήματος και αυτό θα επιστραφεί στη βάση του.

Το επόμενο διάστημα και μέχρι τις 27 Απριλίου, αναστέλλονται οι μετακινήσεις προς και μεταξύ των νησιών από αέρος και θάλασσας. Μόνη εξαίρεση οι μόνιμοι κάτοικοι.

Όσοι αποφασίσουν να φύγουν από την μόνιμη κατοικία τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι με δική τους ευθύνη, θα μένουν αποκλεισμένοι στα χωριά και μακριά από την εργασία τους.

Οι έλεγχοι θα ισχύσουν μέχρι και τις 27 Απριλίου.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com