ΑΝΤΑΡΣΥΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΑΙΜΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ

Σκηνές απείρου κάλλους καταγράφηκαν το μεσημέρι της Τρίτης στη γειτονική Καρδίτσα, όπου απρόοπτη εξέλιξη είχε η κινητοποίηση γιατρών, νοσηλευτών και φορέων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, όταν αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούσαν την κινητοποίηση προχώρησαν με την ολοκλήρωσή της σε επιβολή προστίμων και επίδειξη αστυνομοκρατίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, με την ολοκλήρωση της συμβολικής κινητοποίησης, που όπως σε ολόκληρη τη χώρα έγινε με όλα τα μέτρα ασφαλείας, αστυνομικοί επιδόθηκαν σε ένα άνευ προηγουμένου όργιο καταστολής και με την αποχώρηση των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού προχώρησαν στην επιβολή προστίμων σε οργανωμένους φιλάθλους της τοπικής ποδοσφαιρικής ομάδας Αναγέννηση Καρδίτσας, που παρέμεναν στην πύλη του νοσοκομείου με σκοπό να προχωρήσουν σε εθελοντική αιμοδοσία!

Σημειώνεται πως οι φίλαθλοι-εθελοντές αιμοδότες επέδειξαν όλα τα σχετικά δικαιολογητικά για τη μετακίνησή τους, ωστόσο οι αστυνομικοί σε μια δίχως καμία λογική ερμηνεία αντίδραση προχώρησαν στην επιβολή προστίμου σε εννέα από αυτούς.

Τα όσα απίστευτα συνέβησαν καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Καρδίτσας, αναφέροντας τα εξής:

“Την καταστολή χρησιμοποίησε η κυβέρνηση στην κινητοποίηση των υγειονομικών για την παγκόσμια ημέρα υγείας. Αναρωτιόμαστε εάν αύριο θα βάλει και τα ΜΑΤ στα νοσοκομεία για να καλύψει τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό.
Οι υγειονομικοί της Καρδίτσας κινητοποιήθηκαν, όπως σε ολόκληρη τη χώρα και διεκδίκησαν τα αυτονόητα, όπλα για τον αγώνα στον οποίο τους αφήνει αβοήθητους η κυβέρνηση, η οποία φρόντισε όμως να τους στείλει ένα αστυνομικό σώμα, για… συμπαράσταση στον αγώνα τους.
Γιατροί του Νοσοκομείου της Καρδίτσας, μαζί με φορείς και αλληλέγγυους, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των γιατρών για την παγκόσμια ημέρα υγείας, βρεθήκανε σήμερα το πρωί έξω από την πύλη του νοσοκομείου, κρατώντας αυστηρά όλα τα μέτρα προστασίας.
Παρόλα αυτά, η αστυνομία και μετά την ολοκλήρωση της συμβολικής, αλλά ουσιαστικής παράστασης διαμαρτυρίας, και αφού είχε φύγει το μεγαλύτερο μέρος των παρευρισκομένων, επιλεκτικά και μεθοδευμένα, μοίρασε πρόστιμα σε 9 άτομα( φιλάθλους της Αναγέννησης του συνδέσμου ULTRAS GATE 3 ), τα οποία παρέμεναν στην πύλη του νοσοκομείου για να δώσουν αίμα. Παρά το γεγονός ότι επέδειξαν όλοι το σχετικό δικαιολογητικό, τα όργανα της αστυνομίας, με βρισιές και απειλές, δε δέχθηκαν τις εξηγήσεις.
Είναι πλέον ξεδιάντροπη η προσπάθεια της κυβέρνησης και σαφείς οι εντολές της, να περάσει το κλίμα της απομόνωσης, της τρομοκρατίας και της επιβολής των επιλογών της σε όλα τα επίπεδα. Στόχος της, δεν είναι η υγεία και η καλυτέρευση του ΕΣΥ για τους πολίτες. Στόχος είναι να χαρίζουνε εκατομμύρια στους αστούς και να μη μιλάει κανένας. Δεν την ενδιαφέρει εάν χιλιάδες εργαζόμενοι στοιβάζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας σε χώρους εργασίας. Τη νοιάζει κανένας εργαζόμενος να μην διεκδικεί συλλογικά αυτό που του ανήκει.
Την πανδημία δεν τη βιώνουμε όλοι το ίδιο. Από τη μια είναι οι μαχόμενοι υγειονομικοί, οι αλληλέγγυοι, οι εργαζόμενοι, ο απλός λαός , που παλεύουν σε μια παρατημένη από τις κυβερνήσεις δημόσια υγεία κι από την άλλη κυβέρνηση, ιδιοκτήτες κλινικών και μεγαλοεπιχειρηματίες που κοιτούν να σώσουν τα δικά τους συμφέροντα! Από τη μια είναι η ανεργία των χιλιάδων απολυμένων χωρίς κανένα δικαίωμα και από την άλλη το χάρισμα των ακάλυπτων δανείων των μεγαλοεπιχειρηματιών. Από τη μια είναι η φτώχεια των μικρομεσαίων επιχειρηματιών και από την άλλη η επιδότηση των μεγαλοεργολάβων και τραπεζιτών. Από τη μια είναι η ανέχεια του μεγαλύτερου μέρους των αγροτών και των παραγωγών τροφίμων και από την άλλη τα δισεκατομμύρια που χαρίζονται στους εφοπλιστές.
Τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις ασκήσεις εκφοβισμού και πειθαρχίας του κράτους, προς τον αγωνιζόμενο λαό. Ίσα ίσα δηλώνουμε ότι κρατώντας όλα τα μέτρα προστασίας, θα συνεχίσουμε ανυπάκουοι. Μένουμε ενεργοί και παλεύουμε για εργατικά δικαιώματα, άμεση ενίσχυση του Ε.Σ.Υ, παύση πληρωμών για τα λαϊκά νοικοκυριά. Η αλληλεγγύη θα νικήσει.
Συμπαραστεκόμαστε στα παιδιά της Αναγέννησης, απαιτούμε από τους αρμόδιους να σβήσουν άμεσα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν και καλούμε τον κόσμο της Καρδίτσας να είναι σε εγρήγορση σε όσα μεθοδεύονται και δρομολογούνται στις πλάτες του.
Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Απαιτούμε :
ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ!!

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών υγειονομικών.
    • Πλήρης επίταξη άνευ όρων κλινών, κλινικών, κρεβατιών ΜΕΘ, εξοπλισμού εργαστηρίων και του προσωπικού του ιδιωτικού τομέα περίθαλψης και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
    • ΜΑΠ – Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς.

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΑ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑΤΑ, ΤΑ ΧΡΕΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ!!!”.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ