ΜΕ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΑΥΞΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ!

Με τις φωνές για ενίσχυση του ΕΣΥ με γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να πληθαίνουν λόγω της πανδημίας τουλάχιστον… αποστομωτική ήταν η απάντηση του Υπουργείου Υγείας, καθώς μετά και τις συμβολικές κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία ολόκληρης της χώρας οι αρμόδιοι προχωρούν σε προσλήψεις διοικητικών και νυχτοφυλάκων προκειμένου να καλύψουν ανάγκες της Κεντρικής Υπηρεσίας του!

Σε μια εξέλιξη που δεν έχει ταίρι (και πέρα από την κάλυψη των όποιων αναγκών σε επίπεδο διοικητικών ή άλλων υπηρεσιών, όπως καθαριότητα, φύλαξη κλπ.) το υπουργείο θεώρησε καλό να προχωρήσει άμεσα σε προσλήψεις καλύπτοντας τις ανάγκες του, ενώ ανακοινώθηκε επίσημα «η πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19 (άρθρο 17 παρ. 3 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 11ης Μαρτίου2020 – ΦΕΚ Α΄ 55).

Πιο αναλυτικά και με ημερομηνία 8 Απριλίου το υπουργείου ανακοινώνει την πρόσληψη συνολικά 40 ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τεσσάρων μηνών κατ’ ανώτατο όριο για το ίδιο άτομο, στην Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας, που εδρεύει στην Αθήνα Τ.Κ. 104 33 του νομού Αττικής, κατά παρέκκλιση των κείμενων διατάξεων και για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών από την εμφάνιση και διάδοση του κορωνοϊού COVID-19.

Οι προσλήψεις αφορούν σε διοικητικούς (10), εργαζόμενους Πληροφορικής (ΠΕ και ΤΕ συνολικά 8), φαρμακοποιούς (2), διοικητικούς γραμματείς (4), οδηγούς (2), εργάτες (6), προσωπικό καθαριότητας (6) και φύλακες και νυχτοφύλακες (2).

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά το προσωπικό που θα προσληφθεί θα απασχοληθεί στα κτίρια υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας (Αριστοτέλους 17 και 19, Μακεδονίας 6-8, Ιερά Οδός 84, Λ. Ειρήνης 2 –Ταύρος), ενώ η ανανέωση ή παράταση της αρχικής σύμβασης ή σύναψη νέας σύμβασης ή μετατροπή της σε σύμβαση αορίστου χρόνου απαγορεύονται, οι δε υποψήφιοι/ες όλων των κατηγοριών και κλάδων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών και να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση των καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.

Η εξέλιξη σχολιάζεται ήδη στους νοσοκομειακούς κύκλους, την ώρα που γιατροί, υγειονομικό προσωπικό αλλά και μια ολόκληρη κοινωνία που στηρίζει τον αγώνα τους αναμένουν στο ακουστικό τους για την ανακοίνωση επιτέλους μόνιμων προσλήψεων, για τη στελέχωση του ΕΣΥ που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τον κορωνοιό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ