13 ΘΕΤΙΚΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΧΝΗΛΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ “ΣΤΕΝΩΝ” ΕΠΑΦΩΝ ΤΟΥ 32ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Αναμενόμενα κατά τον καθηγητής κ. Συρογιαννόπουλο που μίλησε στη σελίδα και δυστυχώς δυσάρεστα είναι τα πρώτα αποτελέσματα της ιχνηλάτησης που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης για την περίπτωση του 32χρονου που βρέθηκε θετικός στον Covid-19 και νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, καθώς 13 από τα 17 συνολικά δείγματα

που εξετάστηκαν μέχρι στιγμής δίνουν θετικά αποτελέσματα.

Από το πρωί κλιμάκιο γιατρών από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε συνεργασία με τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής εμπειρογνωμόνων του ΕΟΔΥ Χρ. Χατζηχριστοδούλου πήραν 29 δείγματα από το οικογενειακό και άμεσο φιλικό περιβάλλον του 32χρονου, ενώ επιτόπου βρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για να συνδράμουν στο έργο τους.

Τα δείγματα πάρθηκαν παρουσία και του προέδρου των Ρομά Νίκου Παϊτέρη, που απηύθυνε έκκληση σε όλους τους ομόφυλούς του να συμμορφωθούν με τα μέτρα περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους, καλώντας παράλληλα τις αρχές να επέμβουν, εάν χρειαστεί, για την αυστηρή τήρησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες το απομακρυσμένο σημείο όπου διαμένει ο νεαρός ασθενής, που βρίσκεται πίσω από το ΑΤΑ και σε απόσταση από τον κύριο όγκο των κατοίκων της συνοικίας που κατοικούν στη Ν. Σμύρνη (Νταμάρια) δημιουργεί αίσθημα συγκρατημένης αισιοδοξίας όσον αφορά στη διασπορά, με τους αρμόδιους να μην εφησυχάζουν παρακολουθώντας στενά την περίπτωση.

Τα δείγματα μεταφέρθηκαν για εξέταση στα εργαστήρια του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, ενώ τα υπόλοιπα αποτελέσματα αναμένονται αργά το βράδυ.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ