ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ: ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΜΙΑ ΧΑΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΚΟΥΡΑ;

Ανακοίνωση της παράταξης που υπογράφει ο επικεφαλής της Στέλιος Ροντούλης

Χθες Πέμπτη ( 9/4/2020 ), ο επικεφαλής της Παράταξης κ. Στέλιος Ροντούλης είχε μια σειρά τηλεφωνικών επαφών με ανθρώπους που κατοικούν στον Οικισμό των Ρομά , στο Κριτήρι.

Όπως ισχυρίστηκαν οι ίδιοι οι κατοικούντες στον Οικισμό, η κατάσταση που επικρατεί είναι χαοτική και ανεξέλεγκτη, ενώ και η τήρηση των προληπτικών μέτρων προφύλαξης είναι τουλάχιστον αποκαρδιωτική.

Επιπροσθέτως, διαμαρτυρήθηκαν για την παντελή απουσία της δημοτικής Αρχής και , όπως χαρακτηριστικά τόνισαν , ακόμη δεν έχουν λάβει ούτε την υπεσχημένη ποσότητα σαπουνιού και προστατευτικών μέσων.

Τη στιγμή, λοιπόν , που ο έλεγχος των συνθηκών υγείας που επικρατούν στο συνοικισμό των Ρομά θα έπρεπε να αποτελεί υψίστη προτεραιότητα για ευνόητους λόγους, η δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα κωφεύει και αδρανεί κατά τρόπο απαράδεκτο και επικίνδυνο.

Πού είναι οι απολυμάνσεις; Πού είναι η ενημέρωση των ανθρώπων του οικισμού; Πού είναι τα στοιχειώδη μέσα προφύλαξης; Πού είναι οι διαγνωστικοί έλεγχοι; Πού είναι η τήρηση των απαγορευτικών μέτρων προφύλαξης; Πού είναι η συμβουλευτική δράση των υπευθύνων; Πού κατέληξε το Ιατροκοινωνικό Κέντρο;

Δυστυχώς, οι υπεύθυνοι βρίσκονται σε κατάσταση νάρκης και αφασίας.Ελπίζουμε η παρέμβασή μας να τους αφυπνίσει και να τους κινητροδοτήσει , πριν συμβούν γεγονότα απευκταία, που πιθανόν να εγκυμονούν κινδύνους για το σύνολο του Δήμου Τυρνάβου.

Η υγειονομική “βόμβα” που βρίσκεται στην πόρτα του Τυρνάβου πρέπει να απενεργοποιηθεί…από χθες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ